L’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia actua per l’AUGA

El passat 6 de maig al Teatre Municipal de l’Ateneu va tenir lloc l’actuació “Un tast de dansa” en el marc de les conferències setmanals de l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de l’Anoia (AUGA), a càrrec de l’alumnat de l’escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia 

Al llarg d’una hora d’espectacle els alumnes de l’escola van presentar coreografies de dansa clàssica i dansa contemporània amb l’acompanyament musical del pianista de l’escola, Xavier Cassanyes.

Els assistents, que van omplir el teatre, van rebre amb gran entusiasme les coreografies de gran qualitat tècnica i artística de l’escola comarcal.

L’escola de Dansa del Consell Comarcal ofereix les disciplines de dansa clàssica, dansa contemporània i hip hop des del nivell inicial, a partir de 3 anys, fins a edat adulta. S’imparteixen els ensenyaments de nivell elemental de dansa, es prepara per a la prova d’accés al grau professional de dansa en oferta ordinària i s’ofereix un programa de “dansa a mida” amb la finalitat d’atendre la diversitat del públic que es pugui interessar per a la dansa en l’àmbit social i cultural.

L’escola ja obre les inscripcions per al curs vinent a totes aquelles persones que vulguin practicar la dansa, tant si volen optar per un recorregut professional, com si volen fer-ho a nivell lúdic. Les persones interessades a fer alguna d’aquestes activitats poden informar-se’n a través de l’escola al carrer Sant Carles, 83, telèfon 93 804 50 50 o per correu electrònic a casacultura@anoia.cat

Creuer pel Mediterrani, gran actuació dels alumnes de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia.

El passat dissabte 2 de juny va tenir lloc, al Teatre de l’Ateneu, el festival fi de curs de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal. L’acte va comptar amb l’assistència del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps Oviedo, i d’alguns representants del Consell Comarcal de l’Anoia.

Al llarg d’una hora i mitja d’espectacle els alumnes de l’escola van presentar coreografies de dansa clàssica, dansa contemporània i hip hop. La mostra va servir de cloenda del curs 2017-2018, en què a banda del festival final de curs s’han fet actuacions al Saló de la Infància d’Igualada, a la residència Pare Vilaseca i al Teatre Ateneu amb motiu del Dia Mundial de la Dansa.

L’escola ja té a punt les inscripcions per al proper curs en què s’oferiran les disciplines de dansa clàssica, dansa contemporània i hip hop des del nivell inicial, a partir de 3 anys, fins a edat adulta. Les persones interessades a fer alguna d’aquestes activitats poden informar-se’n a través de l’escola (carrer Sant Carles, 83), telèfon (93 804 50 50) o correu electrònic (casacultura@anoia.cat).

Els alumnes de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal gaudeixen de l’espectacle “Homenatge Hans van Manen”

El passat dissabte dia 21 d’octubre els nens i nenes de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia vam anar al centre cultural de Terrassa a veure l’espectacle “Homenatge Hans van Manen” de la  companyia de dansa Introdans.

Introdans és una de les companyies més importants de l’escena internacional fundada el 1971 a Arnhem pels ballarins Hans Focking i Ton Wigger (director), en la qual hi va estar ballant durant tres anys la Glòria Ros, la coordinadora pedagògica de l’Escola.

Hans van Manen és un gran coreògraf d’Holanda i un dels més importants del món que té una estreta relació amb la companyia. Amb aquest programa, presentava les que considera les seves tres grans coreografies.

A l’acabar l’espectacle, els alumnes van tenir l’ocasió de conèixer alguns dels ballarins i parlar amb ells per conèixer com és el món professional de la dansa. Una experiència sens dubte enriquidora i interessant.

L’escola de Dansa del Consell Comarcal va presentar “Carmen” a la 19a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada

Un any més l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia va participar dissabte passat, 13 de maig, en la 19a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada 2017, emmarcada dins dels actes que l’Ajuntament d’Igualada organitza per tal de commemorar ell Dia Internacional de la Dansa.

A la mostra, en què van participar diverses escoles d’Igualada i comarca, les alumnes de nivell avançat van presentar Carmen, una coreografia de Glòria Ros, professora de dansa contemporània de l’escola.

Aquesta i altres coreografies es podran tornar a veure el proper dijous, 18 de maig, a les 6 de la tarda, al Casal del Passeig, als actes de celebració de la Primavera Gran que organitza l’Associació de la Gent Gran d’Igualada. En aquesta ocasió es presentaran un total de cinc coreografies de dansa clàssica i contemporània a càrrec de les alumnes dels nivells avançats de l’escola.

L’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia participa en la Jornada de Bones Pràctiques “La Dansa a l’escola”

El passat dissabte 14 de novembre de 2015 es va organitzar per part de l’associació de professionals de la dansa (APDC) i Moviment Lantana amb la col·laboració de la Universitat de Girona una jornada per donar visibilitat a tots els projectes que tenen la dansa com a vehicle pedagògic/educatiu.

Elena Bernal (directora pedagògica de l’escola de dansa del consell comarcal de l’Anoia) i Elena Garcia (professora de dansa creativa i dansa contemporània de la mateixa escola) van assistir i van tenir l’oportunitat d’explicar el projecte que elles van confegir, juntament amb Laia Dalmases (treball físic i educació postural) i Marisa Güimil (dansa estilitzada) i que té com a objectiu interrelacionar matèries dels ensenyaments generals de primària i secundària amb la dansa.
Aquest projecte forma part de les activitats que s’oferten al Programa Aire que promou l’ajuntament d’Igualada on s’inscriuen les escoles que volen oferir la proposta als seus alumnes.
El curs 2014-15 es van inscriure l’escola Emili Vallés d’Igualada i l’escola Dolors Martí d’ Igualada. Enguany, s’han inscrit les mateixes escoles i s’ha afegit l’escola Gabriel Castellà d’Igualada.

En resum, el projecte relaciona la dansa clàssica amb la matèria de llengua catalana a cicle incial, utlitzant el conte com a suport; la dansa creativa amb la matèria de medi natural a cicle mitjà; el treball físic i educació postural amb el coneixement del propi cos a cicle superior i primer cicle d’ESO; i la dansa estilitzada amb la matèria de música a través del ritme a cicle superior
El projecte de tallers de dansa: “tallers de dansa per a escoles i instituts” s’inclourà en una publicació que confegirà l’associació de professionals de la dansa amb tots els projectes exposats durant la Jornada.”

Més de 130 inscrits a la Jornada de Bones Pràctiques ‘La Dansa a l’escola’
Notícia de l’ APdC | 03/11/2015

L’Associació de Professionals de la dansa de Catalunya i Moviment Lantana, organitzem – amb la col·laboració de la Universitat de Girona- la I Jornada de Bones Pràctiques ‘La Dansa a l’escola’. Es durà a terme el 14 de novembre de 2015 a Banyoles, amb l’objectiu de donar visibilitat a aquells projectes que tenen la dansa com a vehicle pedagògic/educatiu, i aconseguir una major presència de la dansa a l’escola amb projectes de qualitat. La jornada serà un espai de trobada per a compartir experiències, i sumar esforços, en la qual es presentaran una vintena de casos de Bones Pràctiques professionals. Les conclusions de la jornada es faran públiques i es difondran a través de diversos canals i mitjançant una publicació de la Universitat de Girona.

La jornada, que compta amb més de 130 inscrits, està dirigida a tots els professionals de la dansa, mestres de primària i secundària, educadors socials, psicòlegs, pedagogs…, i altres professionals interessats en la dansa. Les inscripcions es van tancar el passat 1 de novembre.

Amb seixanta anys d’antiguitat, l’escola de dansa ha evolucionat fins a convertir-se en escola autoritzada pel departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya (1990).

L’objectiu principal de l’escola és acostar els beneficis de la dansa a tots els nens/es, joves, adults i a tothom que ho desitgi. La metodologia es basa en els estudis de nivell elemental regulats pel departament d’ensenyament.

La finalitat dels estudis és ensenyar les diferents disciplines de dansa d’una manera lúdica i motivant, alhora fonamentada en un currículum que permeti a aquells alumnes que vulguin donar el pas a ensenyaments professionals estiguin capacitats i dominin les tècniques necessàries per poder fer-ho. Continua llegint

Dansa i música. Els tres mosqueters de Dumas

Us recordem que el dissabte 25 d’abril a les 19 hores es realitzarà al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada, l’obra: Els tres mosqueters de Dumas. Alumnes de l’escola de dansa i l’Orquestra Terres, participen i presenten el ballet en dues parts basat en l’obra d’Alexander Dumas. Desde l’escola us volem recomanar i animar a veure l’espectacle!

La coreografia es d’Elena Bernal, la nostra directora de l’escola i el muntatge musical, de Josep Miquel Mindán.

Els tres mosqueters de Dumas

 

Us recordem que el dissabte 25 d’abril a les 19 hores es realitzarà al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada, l’obra: Els tres mosqueters de Dumas. Alumnes de l’escola de dansa i l’Orquestra Terres, participen i presenten el ballet en dues parts basat en l’obra d’Alexander Dumas.
Desde l’escola us volem recomanar i animar a veure l’espectacle!
La coreografia es d’Elena Bernal, la nostra directora de l’escola i el muntatge musical, de Josep Miquel Mindán.


Us esperem a tots i a totes!!!

http://www.igualada.cat/ca/regidories/entorn-i-promocio-cultural/agenda/dansa-i-musica-els-tres-mosqueters-de-dumas

 

 

Inaguració 2014-2015

El dimecres 22 d’octubre a les 19h hores a la Sala 1 de l’escola de dansa del consell comarcal de l’Anoia, va tenir lloc la inauguració del curs 2014-15.

La cap d’estudis Elena Bernal en nom propi i del  director de l’escola Eduard Bernades va fer una breu presentació sobre la filosofia de l’escola, els estudis que s’impartiexen i les col·laboracions  que estan previstes per aquest curs amb diferents entitats de la ciutat i de la comarca.  Els membres de l’AMPA van parlar sobre la seva tasca del curs passat, què va ser molta i molt productiva. Continuen treballant.

Tots els alumnes de l’escola van ballar algunes de les coreografies de fi de curs, que van permetre una mostra de les matèries de dansa que s’imparteixen a l’escola. L’espectacle es va iniciar amb la dansa del Rotlletó, dins del programa: “les danses del 1714” a partir de la proposta del departament d’ensenyaments artístics de la Generalitat de Catalunya en commemoració del tricentenari. Aquesta dansa la van treballar les alumnes de 6è dirigides per Elena Bernal. La música va ser interpretada en directe pel pianista de l’escola Xavier Cassanyes.

Per finalitzar es va organitzar un petit pica – pica amb la finalitat de guadir d’ un bon fi de festa i una bona entrada de curs 2014-15.

La participació dels pares, mares, familiars i amics va ser molt nombrosa, més de 120 persones. Alumnes, públic, professors i equip no docent varen poder gaudir de la il·lusió i els valors que promou la dansa reflectits en nens i nenes d’entre 3  i 21 anys d’edat.

Horaris 2014 – 2015

L’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia, esta compromesa amb l´ensenyament de qualitat. Donem a l´alumne les eines bàsiques per a créixer artísticament, estimant la dansa i treballant la base tècnica de cada disciplina. Oferim classes de iniciació a la dansa, ballet clàssic, dansa creativa, estilitzada, castanyoles, música i contemporani. És una escola reconeguda pel departament d’Ensenyament des de l’any 1990 que compta amb professorat amb titulació superior i ofereix els estudis de dansa a alumnes des de 4 anys i sense límit, amb la possibilitat de presentar-se a les proves del Conservatori Professional de Dansa a l’Institut del Teatre per poder cursar els estudis professionals de dansa.

Inaguració- presentació del curs 2014-2015: Es un plaer per a nosaltres convidar-vos al acte d’inaguració del nou curs, que tindrà lloc el 22 d’octubre a les 19:00 hores. Farem una representació que hem preparat per a vosaltres i contarem amb la presencia d’autoritats del Consell Comarcal de l’Anoia, així com dels profesors i la directora de l’ escola.

Us esperem a tots per donar la benvinguda al nou curs!

 

Horaris 2014-2015