Què fem

Fem els estudis de dansa amb alumnes des de 4 anys d’edat i sense límit. I ho dividim en aquests nivells:
Iniciació a la dansa:  3 nivells, alumnes entre 4 i 7 anys d’edat.
Matèries: iniciació a la dansa, treball físic i educació postural i dansa creativa.

Dansa: 7 nivells, alumnes entre  8 i 18 anys d’edat
• Preparació per la prova d’accés al grau professional de dansa a l’ Institut del Teatre de Barcelona
• Matèries: dansa clàssica, dansa contemporània, treball físic i educació postural, musical i hip – hop.
• Classes de dansa clàssica i de musical amb pianista.
• Les classes de musical s’imparteixen en anglès.

Adults: 1 nivell, alumnes de 18 anys en endavant
• Matèries: dansa clàssica, dansa contemporània, treball físic i educació postural, musical i hip – hop.
• Classes de dansa clàssica i de musical amb pianista.
• Les classes de musical s’imparteixen en anglès.

Dansa clàssica
La dansa clàssica té el seu origen com a dansa acadèmica en la cort de Lluis XIV i l’Acadèmie Royal de France (1661), a on Lluis XIV, anomenat també el rei sol, instaura la dansa clàssica com a dansa acadèmica. La dansa clàssica és la base de l’aprenentatge de la dansa acadèmica  en general i proporciona  a l’alumne una solidesa tècnica , una qualitat de coordinació i  una expressivitat necessàries per ballar qualsevol estil de dansa.

La metodologia que utilitzem es basa bàsicament en el mètodeVaganova (escola russa) i amb influències de l’escola francesa (òpera de Paris).  Aquesta metodologia ensenya els continguts de cada etapa de manera sòlida i constant adaptant-la  a l’edat dels alumnes perquè resulti motivant i  els hi ajudi a conèixer, aprendre i  gaudir de la dansa .

Dansa creativa i contemporània
La dansa creativa, té com a objectiu primordial donar eines a  l’alumnat per crear un llenguatge propi partint de les capacitats i característiques corporals de cada nen/a. Treballem per a que desenvolupin el seu potencial creatiu i expressiu d’una forma lúdica sense que això suposi l’absència de mètode i rigorositat en el treball.

La dansa contemporània s’incorpora al currúculum de l’escola a partir dels 11 anys. Mitjançant un treball inicial a partir de les tècniques Limon i Release, introduim el vocabulari bàsic de la dansa contemporània. Ho treballem a partir d’exercicis, seqüències de moviments i exploracions. Estudiem el contacte amb el terra, la projecció de les línies a l’espai, l’ús del pes,  canvis en les trajectòries i les dinàmiques. Busquem un cos dúctil i receptiu que ens permeti despertar el plaer de moure’ns i expressar-nos.

Dansa Estilitzada:
La Dansa Estilitzada és l’especialitat de la dansa espanyola, de lliure creació coreogràfica, que basa el seu contingut estilístic en les danses populars, l’escola bolera i el flamenc, combinant els seus passos d’una forma creativa i original. Exigeix diverses tècniques, inserides en ritmes molt diferents, malenconiosos, suaus, endiablats, exòtics. I tot això acompanyat d’emoció, temperament, sensibilitat i gràcia.

La metodologia que utilitzem, es basa en l’estilització del folklore, realitzant diferentsexercicis tècnics de coordinació on la respiració i interpretació artística estan present entota la dinàmica de la classe. La tècnica corporal de braceigs i de peus estan present al llargde tot el curs utilitzant com element coreogràfic castanyoles, ventalls o mantons per realitzar la coreografia de final de curs.

Castanyoles:
La castanyola té origen en la cultura mediterrània com a instrument de percussió que en si mereixen ser estudiades a part, desenvolupant al màxim el seu potencial musical. El mètode utilitzat en les classes està creat per tocar lescastanyoles com un instrument o per ser aplicat al ball. El mètode d’estudi que impartim es el creat per la insigne mestra Emma Maleras. És un mètode ideal per perfeccionar la tècnica dels ballarins, ja que el seu estudi permet adquirir una tècnica molt precisa per a la independència, agilitat i força als dits, i per a tot aquell que li agradi aquest instrument.

Treball físic i educació postural :
En la matèria de treball físic i educació postural  realitzem una sèrie d’exercicis destinats a desenvolupar la força muscular, la propiocepció i la flexibilitat, així com millorar la postura i la consciència corporal. Les classes preparen el cos per a les diferents tècniques de dansa i prevenen del risc de lesions.

Be Sociable, Share!