Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Anoia Empren – Coneix l’experiència d’emprenedors de la comarca – El meu poble, una il·lusió feta realitat

6 de desembre de 2016

La Pilar Valladolid fa molts anys que treballa entre fogons i que tenia ganes de tenir el seu propi negoci. Quan el lloc on treballava va tancar les seves portes i es va quedar a l'atur, es va veure amb cor d'engegar el seu propi restaurant amb l'ajuda del seu germà Miguel. I ho va poder fer al restaurant que volia, l'antiga Casa Martínez de Vilanova del Camí, que portava un temps tancat.

Van començar anant a l'oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya, i els van recomanar que busquessin ajuda en el servei d'acompanyament a l'empresa de l'Ajuntament de Vilanova del Camí. Pilar reconeix que “jo no sabia ni per on començar” i al servei municipal “em van ajudar moltíssim, a fer tota la paperassa, ens van ajudar a fer el pla d'empresa i a buscar subvencions”.

Els dos germans es van embarcar en aquesta aventura que, “de moment, va molt bé”, diu la Pilar. El seu germà Miguel explica que porten un any de funcionament i “hem intentat i crec que ho hem aconseguit, aixecar el restaurant”. Sobre l'oferta, Miguel Valladolid explica que fan menú diari, menú de cap de setmana, carta a les nits i cargols a la llauna el primer cap de setmana de cada mes, un plat per homenatjar els seus orígens lleidatans.

Pilar Valladolid no dubta a recomanar el servei d’emprenedoria a tothom qui vulgui engegar un negoci, “perquè t'ajuden molt i et fan la feina més fàcil”. Valladolid també està satisfeta del seguiment que es fa un cop arrencada l'activitat: “ens informen de cursos i noves subvencions, i així estem informats de les novetats que surten”

El servei d’atenció a l’emprenedor de l’Ajuntament de Vilanova del Camí  conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament de Masquefa i l’Ajuntament d’Igualada, realitzen accions i serveis dirigits a totes les persones que estiguin pensant en obrir el seu propi negoci. S’ofereix orientació i assessorament dels passos i tràmits que s’han de dur a terme, des de l'anàlisi de l'oportunitat empresarial fins a la creació de l'empresa, a més d'oferir jornades, seminaris i activitats formatives per a millorar i ampliar les capacitats i habilitats dels futurs empresaris i empresàries.

Les accions d’emprenedoria que ofereixen aquestes entitats estan incloses dins el Programa Foment de l’Emprenedoria de la Xarxa Emprèn que està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu i incloses dins el Programa de Cens Local de Serveis a les Empreses que està subvencionat per la Diputació de Barcelona. Totes les persones que estiguin pensant a obrir el seu propi negoci poden adreçar-se a qualsevol de les quatre entitats on rebran informació i orientació per a la creació d’una empresa.

 

Més informació:
Ajuntament de Vilanova del Camí.Centre Innovació Anoia – C/ dels Impressors, 12 de Vilanova del Camí. Tel. 938054411
Consell Comarcal de l’Anoia - Plaça Sant Miquel, 5 d’Igualada. Tel. 938051585
Ajuntament d’Igualada. Ig-Nova Tecnoespai – Av. Barcelona, 105 d’Igualada. Tel. 938066555
Ajuntament de Masquefa. Centre Tecnològic Comunitari – Av. Catalunya, 60 de Masquefa. Tel. 937727828

Last modified: 5 de febrer de 2018