Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Joventut

El Servei Comarcal de Joventut de l’Anoia amplia el projecte de Tècnics Dinamitzadors de Joventut compartits.

www.anoiajove.cat

PLA COMARCAL DE JOVENTUT 2020-2024
(PDF 75 MB)

Servei Comarcal de Joventut de l’Anoia

Què és el SCJ?

FINALITAT
Mantenir la voluntat que tots els recursos, programes i actuacions es destinin a impulsar el desenvolupament de les polítiques de joventut a la comarca de l’Anoia, mitjançant el suport i la coordinació entre els ajuntaments i els agents territorials que intervenen en el món juvenil de la comarca.

L’any 1994 la Generalitat de Catalunya va assignar als Consells Comarcals la delegació de les competències en matèria d’instal·lacions juvenils i en matèria d’educació en el lleure. Des de llavors som l’òrgan que duem a terme aquestes competències:
-    Inspeccions i tramitacions d’obertura d’instal·lacions juvenils: cases colònies, albergs juvenils, granges escola, campaments i aules natura.
-    Visites de comprovació i control de les activitats de lleure a menors de 18 anys (colònies, casals d’estiu, acampades...)

L’any 1994 vam obrir les portes i des de llavors oferim un servei i assessorament adreçat als joves, entitats juvenils i ajuntaments de la comarca amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar les polítiques de joventut de l’Anoia i promoure la xarxa entre tots ells.

L’any 2000 es va aprovar el Pla Nacional de Joventut que ha servit per a que les administracions públiques anem adoptant aquesta metodologia de treball. Des de llavors som l’òrgan responsable d’impulsar i desplegar accions comarcals en matèria de joventut (ocupació, formació, salut, habitatge, participació, cultura, xarxa territori) que es realitzen en el marc del Pla Comarcal de Joventut de l’Anoia.

L’any 2014 obrim les portes com a Oficina Jove de l’Anoia vinculada a la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), amb la finalitat de facilitar la realització del projecte de vida de les persones joves oferint informació, orientació i assessorament personalitzat, especialitzat i de qualitat i en coordinació amb la resta de serveis d’informació juvenil de la comarca i amb altres agents.

Qui som?
Clica aquí i ens coneixeràs.

On ens pots trobar?
www.anoiajove.cat

j-locale-iconConsell Comarcal de l’Anoia
Plaça Sant Miquel, 5
08700- Igualada
j-mt-iconsanoia@oficinajove.cat
93 805 15 85
679 964 669
j-tf-icons /anoiajove
@AnoiaJove

Què fem?

OFICINA JOVE DE L’ANOIA I ASSESSORIES ESPECÍFIQUES
Servei d’informació, orientació, assessorament i gestió general (Punt jove)
Assessoria amb personal especialitzat en orientació acadèmica
Assessoria amb personal especialitzat en mobilitat internacional
Assessoria amb personal especialitzat en orientació laboral i de formació. També arriba a 8 municipis.
Assessoria del programa GARANTIA JUVENIL
Catàleg de xerrades i tallers als municipis i vinculats a cada assessoria

TDIC JOVE
Aquest servei ofereix als municipis un professional de joventut itinerant que realitza les funcions de tècnic, dinamitzador i informador en matèria de Joventut i comparteix diversos municipis de la comarca. Actualment tenim 9 municipis en conveni: El Bruc, Calaf, Carme, Castellolí, Copons, Hostalets de Pierola, Sant Martí de Tous, Sant Martí Sesgueioles, Vallbona d’Anoia. Principals tasques: atenció dels joves al Punt Jove i a l’institut si en disposa, programació de tallers…, coordinació joves, entitats, elaboració i execució del PLJ, gestió de subvencions.

OFICINA MÒBIL D’INFORMACIÓ JUVENIL
És una autocaravana del departament que portem a tot arreu que ens interessa, com a Punt Jove d’estiu a municipis petits que no disposen de cap tipus de servei, fires ensenyament, punt de Salut (GPS)…

GPS ANOIA JOVE
Aquest servei ofereix una intervenció nocturna d’informació i assessorament de salut als espais d’oci nocturn dels municipis interessats (festes majors), posant a disposició un professional itinerant. Principals tasques: Informació i assessorament en hàbits de consum saludables i prevenció de riscos associats al consum de drogues, alcohol, repartiment de preservatius, alcoholímetres d’un sol ús, material divers.

AULA DE SUPORT ACADÈMIC A ALUMNES DE L’IOC
Aquest servei ofereix un professional 2 dies a la setmana orientació i assessorament als alumnes de la comarca que estiguin cursant els estudis de la ESO a través de l’IOC (Institut Obert de Catalunya) per superar amb èxit les assignatures. Agraïm la col·laboració dels voluntaris/àries.

PIDCES
Aquest servei ofereix punts d’informació i dinamització als centres educatius de secundària de la comarca dels municipis interessats que no en disposin.  Oferim el servei als centres dels municipis amb tècnics de joventut compartit (Vallbona d’Anoia i Calaf) i també estem als INS de Santa Margarida de Montbui i Capellades. Principals tasques: informació juvenil presencial a hores del pati, programa de xerrades, reunions delegats, campanyes informatives, mini fires per temes, coordinació equip professorat…

MINIFIRES ENSENYAMENT
Als centres on disposem de PIDCES s’ofereix una jornada on es posa a disposició dels alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat tota la oferta formativa del territori, els estudis, les diferents vies d’accés i altra informació relacionada per tal que, tenint en compte els recursos que tenen al seu abast, puguin fer una elecció més realista i acurada segons els seus objectius formatius.

ALTRES PROJECTES
-    CESSIÓ DE MATERIAL A AJUNTAMENTS I ENTITATS
-    XARXA TET ANOIA
-    CATÀLEG DE FORMACIONS, TALLERS I XERRADES (professionals, famílies…)
-    TROBADA DE JOVES DE L’ANOIA
-    TAULES TÈCNIQUES I POLÍTIQUES DE JOVENTUT