Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Voluntariat

  1. Com crear una entitat 
  2. Projecte esTIC+aprop 
  3. Dia del voluntariat 

Com crear una entitat

Vols crear una entitat sense ànim de lucre i no saps com fer-ho o quins passos seguir? A continuació et presentem un document que et vol orientar sobre com crear una entitat i què cal tenir en compte en l'acció voluntària.

esTIC+aprop

El Consell Comarcal impulsa el projecte “esTIC+aprop” a diferents municipis de la comarca de l’Anoia.

Des de la Unitat de Vellesa, discapacitat i salut mental del departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania, es promou el programa de ”Xarxa de Suport al Voluntariat de l’Anoia”.

S’ha desenvolupat aquest projecte, amb la finalitat de promoure el benestar de les persones majors de 65 anys, donant resposta a dues causes principals que han comportat l'agreujament de la solitud i l'aïllament no desitjat: la manca de tecnologia i/o accés a aquesta, així com al seu coneixement; i, la cessió de participació en el teixit social donada la situació actual.

El centre del projecte esTIC+aprop és la trobada formativa sobre l’ús de la tecnologia (mòbils o tauletes), entre una persona voluntària formada i les persones grans que vulguin rebre formació relacionada amb aquest contingut. L'objectiu és mantenir-se connectats i comunicats. Això significa que forma part d’un model d’adquisició competencial de desenvolupar habilitats i capacitats conjuntament amb un desenvolupament personal (autoestima, existència, autonomia).

Per dur a terme aquest projecte, es necessita realizar un treball en xarxa, del qual formen part diferents col·laboradors: el Consell Comarcal de l’Anoia (especialment amb la participació del Consell de la Gent Gran de l’Anoia), els diferents Ajuntaments i entitats de cada municipi, les persones voluntàries i les persones grans que vulguin formar part del projecte.

El Consell Comarcal facilitarà, als Ajuntaments i entitats de cada municipi, el desenvolupament d’aquest projecte tot iniciant-lo en aquells casos que existeixi la necessitat i motivant a la seva implementació.

Formació virtual per a persones voluntàries

Enquesta de satisfacció

Dia Internacional del Voluntariat

L'Assemblea General de les Nacions Unides del dia 17 de desembre de 1985  va acordar que el 5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les seves vessants.

Amb la commemoració d'aquest dia, l'Assemblea General de les Nacions Unides convida als governs a impulsar aquesta diada per reconèixer persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i la societat.

El Consell Comarcal de l'Anoia vol promoure aquesta celebració amb un caràcter de reconeixement de la important tasca que fan les persones voluntàries que actuen organitzadament a través de les associacions i entitats.