Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Sol·licitud de transport escolar i menjador obligatori.

Transport Escolar

El Consell Comarcal té l’obligatorietat de garantir aquest servei als alumnes d’ensenyament obligatori de l’Anoia. 

  1. Transport Escolar Col·lectiu obligatori (TEC)- gratuït.

Cobreix el servei de transport escolar gratuït per a l’alumnat d’ensenyament obligatori escolaritzat en un centre educatiu, proposat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ubicat en un municipi diferent del seu domicili de residència. 

  1. Transport escolar No Obligatori (TNO) -  de pagament.

Cobreix el servei de transport escolar per a l’alumnat d’ensenyament obligatori escolaritzat en el seu municipi de residència o escolaritzat en un centre no proposat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

  1. Transport escolar Post obligatori (BATXILLERAT, GRAU MITJÀ O SUPERIOR) – de pagament.

Cobreix el servei de transport escolar per a l’alumnat d’ensenyament post obligatori en un centre públic ordinari o en un centre privat concertat. Aquest transport escolar serà compartit amb els alumnes d’ensenyament obligatori,  per optimitzar el servei, sempre i quan hi hagi places lliures, i per rigorós ordre d’entrada. En cap cas es podran modificar els horaris, el trajecte, la durada o les parades establertes per tal de realitzar aquest tipus de transport. 

Els horaris són orientatius. A l'inici de curs poden ser modificats en funció dels horaris dels centres educatius i de l'alumnat inscrit.

Menjador Obligatori -gratuït

El Departament d’Ensenyament garantirà la prestació d’aquet servei, gratuït, a l’alumnat escolaritzat en ensenyaments de caràcter obligatori en els centres docents públics de la seva titularitat i, quan l’alumnat reuneixi alguna de les condicions següents:

  1. Estar obligat a desplaçar-se fora del seu propi municipi de residència, per inexistència d’oferta del nivell educatiu corresponent. 
  2. Estar escolaritzat en centres d’educació especial o en centres d’acció especial.

Per demanar el servei de transport i el menjador obligatori, per al curs 2023-2024 accediu a l'enllaç que trobareu a continuació, a partir del 12 de juny de 2023

Reglament Transport Escolar 

Rutes Transport Escolar

Guia de tramitació. català

Guía de tramitación. castellano

Cost transport escolar no obligatori

Iniciar la sol·licitud de transport escolar i/o menjador obligatori