Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Canal Taronja celebra el primer any del Gust de l’Anoia amb l’estrena de “la Cassoleta

25 d'abril de 2017

Sesoliveres, Supermas, el Consell Comarcal i Canal Taronja han unit forces per crear el programa, que ha visualitzat els productes Km0 de l’Anoia

El programa “El Gust de l’Anoia” de Canal Taronja ha celebrat un any d’emissió amb un dinar a Sesoliveres. Després de 12 programes, l’ideòleg i presentador de l’espai, el restaurador igualadí Manel Pla, ha ideat el plat “La Cassoleta de l’Anoia” on ha reunit bona part dels productes que han protagonitzat els programes d’aquest primer any. D’aquesta manera, s’ha pogut degustar una cassoleta feta a base de cigrons de Pujalt, peus de porc ral dels Prats de Rei, botifarra blanca i negra, cansalada i conill d’ulls negres de Pujalt. De postres s’ha servit mousse mató de la Tossa i de Veciana amb fruits secs de Sant Martí de Tous. Pel que fa al vi, s’han pogut degustar diferents varietats de vi blanc i vi negre fetes a les bodegues de la comarca.

“La Cassoleta” ha estat ideada per ser un plat característic de l’Anoia que serveixi per compartir en qualsevol ocasió, ja que la cassoleta se situa al centre de la taula i els comensals en van prenent. La inspiració ve de la “cassolette” francesa que a Tolouse i Carcasona fan amb productes locals. Tothom qui vulgui degustar “La Cassoleta de l’Anoia” pot fer-ho a partir d’aquest mes de maig al menú de migdia del Kubb, a Sesoliveres, ja que hi quedarà incorporat. A més, també s’oferirà per emportar per tothom qui la vulgui demanar i menjar a casa.

El Gust de l’Anoia” és una aposta per donar a conèixer els productes de la comarca en tres parts: visita al productor anoienc del producte protagonista d’aquell mes, compra en un supermercat que aposta pels productes Km0 i cuina d’un plat amb aquell producte. Compta amb el suport de Grup Jardí (Sesoliveres i el Kubb), Supermas i el Consell Comarcal de l’Anoia. Al dinar del primer aniversari hi han assistit tots els productors de l’Anoia que han protagonitzat aquest primer any del programa i que han valorat positivament la iniciativa, ja que serveix per visualitzar els productes Km0 que té la comarca.

El programa on es donarà a conèixer com fer la “Cassoleta de l’Anoia” s’estrenarà el dijous 4 de maig a les 20.15, 22.15 i 0.15h i es repetirà el cap de setmana i en altres moments. També quedarà penjat a la carta a canaltaronja.tv/anoia.

Last modified: 5 de febrer de 2018