Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal completa una nova edició del programa Treball i Formació que ha donat feina a 28 persones en situació d’atur

7 de juny de 2023

El Consell Comarcal de l’Anoia ha completat una nova edició el Programa Treball i Formació ((Línies MG52 PANP i PRGC) dels projectes de Rehabilitació, millora i condicionament de zones urbanes i naturals de la comarca de l’Anoia i  d’Acompanyament i suport a la ciutadania. El programa ha suposat la contractació de 28 persones de la comarca que estaven en situació d’atur. Concretament, els perfils eren PANP (persones en risc de caure a l’atur de llarga durada no perceptores de prestacions), MG52 (majors de 52 anys) i PRGC (perceptors de la renda garantida de ciutadania).

Així, les persones participants van començar a treballar el passat mes de maig de 2022 i durant 12 mesos han fet tasques a jornada complerta com a vetlladors/es municipals, administratius/ves, auxiliars administratius/ves i com operaris/àries,  a diversos municipis de la comarca. 

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, que ha fet l’acte de cloenda amb les persones que formen part del Pla d’Ocupació, afirma que “el Pla permet que les persones en situació d'atur adquireixen experiència laboral i aprenguin nous oficis per, després, tenir més possibilitats de trobar una feina. Alguns d’ells ja tenen ofertes laborals. La inserció és el nostre objectiu final i el Pla facilita arribar a aquesta meta”.

En el transcurs d’aquests 12 mesos, les persones participants en aquest programa també han rebut una formació relacionada amb la millora de les seves competències d’identificació, d’afrontament, relació i d’accés a l’ocupació. Aquesta formació els ha permès millorar el seu currículum i també el seu desenvolupament personal a través de l’autoconeixement i del coneixement de l’entorn laboral i del mercat de treball, amb l’objectiu d’incrementar la seva ocupabilitat i possibilitats d’inserció, un cop finalitzat el programa

En aquesta edició han participat 14 municipis:  El Bruc, Cabrera d'Anoia, Calaf, Capellades, Jorba, Els Hostalets de Pierola, Masquefa, Montmaneu, Vallbona d’Anoia, Castellolí, Òdena, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Sant Martí de Tous.

Per al projecte de Rehabilitació, millora i condicionament de zones urbanes i naturals de la comarca de l’Anoia s’han contractat a 24 operaris/àries  que han dut a terme treballs encaminats a millorar i potenciar el manteniment i millora dels espais públics, com ara  el manteniment de la neteja de carrers, de parcs i jardins i/o petites reparacions de manteniment vial, així com executar tasques de manteniment i neteja de les diferents instal·lacions.

Per al projecte d’Acompanyament i suport a la ciutadania s’han contractat  2 persones com a vetlladors/es municipals, les quals han continuat donant resposta a les necessitats d’informació i suport a la ciutadania, especialment a les persones grans i col·lectius vulnerables, que van sorgir durant la crisis generada per la COVID 19. També s’ha contractat una persona amb perfil auxiliar administratiu, la qual ha continuat també donant resposta a la ciutadania dels municipis en les seves relacions electròniques amb les administracions públiques i en la preparació de documentació. 

La persona contractada amb perfil administratiu/va, ha col·laborat amb les persones participants del programa donant suport a les actuacions d’acompanyament del projecte, en el seguiment i en les gestions que s’han fet durant la seva execució.

En acabar el projecte, el Consell Comarcal de l’Anoia ha posat a disposició de les persones participants el Servei d’Orientació Laboral amb l’objectiu de seguir millorant les seves competències laborals per fomentar la seva inserció futura. 

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel SOC i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19, amb la col·laboració dels ajuntaments implicats en el projecte i gestionada pel Consell Comarcal de l’Anoia.

Last modified: 7 de juny de 2023