Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal culmina el pla d’ocupació orientat a millorar les competències laborals de dones de l’Anoia 

2 de febrer de 2022

Cinc dones han participat durant l’últim any en el Programa Treball i Formació línia Dona, rebent formació i treballant amb un contracte a jornada completa

El Consell Comarcal de l’Anoia ha completat una nova edició del Programa Treball i Formació línia Dona, que ha donat feina a dones de la comarca el darrer any, en el projecte Rehabilitació de les Zones Verdes i els Entorns Naturals. Les participants al pla d’ocupació van començar a treballar el passat mes de febrer de 2021 i, durant 12 mesos, han fet tasques a jornada completa com a operàries de suport i auxiliars de jardineria en cinc municipis de la comarca: Masquefa, Els Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia, La Llacuna i Els Prats de Rei.

El vicepresident primer del consell Comarcal, Jordi Cuadras, afirma que “lluitar contra les dades de l’atur és un objectiu prioritari pel govern del Consell Comarcal. Per això impulsem diversos plans d’ocupació al llarg de l’any dirigits a diferents col·lectius que serveixen per donar feina a qui no en té i, alhora, formar-lo per augmentar les seves competències laborals i aconseguir que pugui trobar un lloc de treball després del pas pel programa. L’objectiu final és, sempre, la reinserció d’aquella persona al mercat laboral i nosaltres actuem de palanca per  a fer-ho possible durant un any. En aquest cas estem parlant d’un pla d’ocupació dirigit a les dones, ja que a l’Anoia l’atur femení arriba al 60% i per això hem fet un pla d’ocupació específic per dones”.

En el transcurs de l’any que ha durat el pla d’ocupació, les cinc dones participants, a més de treballar, també han rebut formacions en Habilitats de Comunicació i en Competències Digitals Bàsiques. Aquestes formacions els han permès millorar les competències professionals i el seu currículum, així com el seu desenvolupament personal a través del coneixement de l’entorn laboral i la millora de l’autoestima, amb l’objectiu d’incrementar la seva ocupabilitat i possibilitats d’inserció.

El programa Treball i Formació, impulsat pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Seguretat Social del Govern d’Espanya i el Fons Social Europeu, està adreçat a persones treballadores, especialment les que tenen més dificultats d'accés al mercat laboral, per mitjà d'accions d'experiència laboral i de formació. 

Aquestes actuacions han estat subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i efectuades d’acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulades per la RESOLUCIÓ TSF/2831/2020, de 30 d'octubre i l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al Programa Treball i Formació, modificada per l’Ordre TSF/115/2019, de 7 de juny i per l’Ordre TSF/20/2020, de 25 de febrer. Aquestes actuacions poden ser cofinançades pel Fons Social Europeu en un 50% a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020.

Last modified: 2 de febrer de 2022