Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia recorda l’obligatorietat de notificar les activitats d’educació en el lleure.

5 de juny de 2012

Els casals de vacances, les colònies, les acampades, els camps de treball, les rutes i qualsevol altra activitat assimilable amb infants i joves menors de 18 anys han de ser notificades a la Generalitat.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia es vol fer recordatori a totes aquelles entitats, associacions i organismes públics que organitzen activitats d’educació en el lleure i en les que participen menors de 18 anys, que és un requisit complir el Decret 137/2003, de 10 de juny i notificar les activitats a la Generalitat de Catalunya fins a vint dies abans de l’inici de l’activitat.

Aquest Decret regula les acampades, els camps de treball, els casals de vacances, les colònies, les rutes i qualsevol altra activitat assimilable, que sigui quina sigui la seva denominació i característiques, habitualment realitzen les entitats d’educació en el lleure infantil i juvenil quan es desenvolupen a Catalunya amb un nombre de participants menors de 18 anys superior a sis i l’activitat tingui una durada de tres o més nits consecutives o, en el cas dels casals de vacances, quatre o més dies consecutius, malgrat siguin interromputs pel cap de setmana.

La notificació de l'activitat es pot realitzar telemàticament a través del web www.gencat.cat/joventut a la secció d’Educació en el lleure. Allà trobareu informació de com fer la notificació en línia i altra documentació interessant com la publicació “Anem Preparats” que és un recull de consells, normes, mesures pràctiques, telèfons i adreces útils per dur a bon terme les activitats de vacances.

Un cop hi accediu podeu entrar les dades de l'activitat directament i, al finalitzar, el sistema us permet obtenir la notificació de l’activitat feta en format paper que haureu de tenir a disposició fins que finalitzi l’activitat. El sistema també permet fer modificacions ja que el nombre d’infants i joves inscrits i altra informació pot variar respecte la primera notificació. Advertim que aquest programa informàtic només funciona amb els navegadors Explorer7 i Mozilla Firefox.

Tot i els avantatges que comporta la notificació electrònica, si teniu alguna complicació podeu notificar l’activitat de manera presencial o per correu, per mitjà de l'imprès corresponent que us podeu descarregar al mateix web. La seva presentació cal fer-la per duplicat al Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia (Plaça Sant Miquel, 5 d’Igualada), a les coordinacions territorials o als serveis centrals de la Direcció General de Joventut (C/ Calàbria, 147 de Barcelona), a qualsevol servei de l'Administració que disposi de Registre d'entrada com per exemple l’Oficina de Benestar Social i Família de l’Anoia ubicada al Centre Cívic del Barri Montserrat del C/Orquídies, 2 d’Igualada o per correu postal certificat.

Per qualsevol dubte podeu trucar al Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia al 938051585 o enviar un correu electrònic a joventut@anoia.cat

Last modified: 5 de febrer de 2018