Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia s’associa amb Clustermoto per donar a conèixer el potencial del Campus Motor

26 de juny de 2012

El Campus Motor de l’Anoia, el centre de formació especialitzada en el motor i de serveis a les empreses que el Consell Comarcal està construint a Castellolí, continua teixint aliances.
Clustermoto, una agrupació sense ànim de lucre formada per 55 empreses espanyoles que treballen conjuntament per a la innovació en el sector de la motocicleta i el ciclomotor i per a la seva internacionalització, col·laborarà en aquest projecte estratègic que vol contribuir a reactivar l’economia i generar noves oportunitats en el territori.

El conveni de col·laboració l’han signat avui el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, i el president de Clustermoto, Ramon Puente, en un acte que també ha comptat amb la presència del vicepresident primer del Consell, Jordi Calpe.

Amb aquest acord el Consell Comarcal esdevé la primera administració que s’adhereix a aquest clúster de fabricants de motocicletes, fabricants de components i empreses que els presten servei.

L’adhesió a Clustermoto suposa una gran oportunitat per a donar a conèixer el potencial del Campus Motor i de la comarca a les empreses associades, entre les quals figuren les firmes capdavanteres de l’estat, i al conjunt del sector de la motocicleta tant nacional com internacional. L’acord significa un aparador per al Campus Motor de cara a oferir les seves instal·lacions i serveis a l’hora d’acollir possibles projectes d’innovació en aquest sector.

Clustermoto també oferirà gratuïtament al Consell Comarcal el seu assessorament i experiència en el disseny i la definició de les infraestructures i serveis del Campus. Treballarà per a detectar les necessitats específiques del sector de la motocicleta i de les empreses associades amb l’objectiu d’adaptar el Campus, en la mesura de les possibilitats, perquè hi pugui donar resposta.

Per la seva banda el Consell Comarcal facilitarà a les empreses de Clustermoto que hi estiguin interessades la seva instal·lació en el futur centre de formació i serveis del motor, ja que gaudiran de bonificacions. El Campus Motor es construeix en el mateix entorn especialitzat que acull el circuit de velocitat Parcmotor i el polígon sectorial de Can Parera, constituint un  emplaçament ideal perquè les empreses puguin intercanviar coneixements, formar-se, desenvolupar els seus projectes i establir relacions estratègiques.

Clustermoto: per l’avenç de la tecnologia de la moto
Clustermoto, que des d’aquest abril ha traslladat la seva seu a Igualada, a les instal·lacions de la Unió Empresarial de l’Anoia, té com a principal objectiu l’avenç de la tecnologia de la moto. El clúster impulsa la col·laboració entre empreses per afavorir la generació d’idees i sinèrgies i desenvolupar el sector. Està obert a totes les empreses que fabriquen motocicletes i components, i les que els presten serveis.

L’agrupació vol fer de la innovació el principal avantatge competitiu de les empreses per ajudar-les a diferenciar-se en l’actual món globalitzat i també a cercar nous mercats. El seu objectiu és aplicar la innovació en tota la cadena de valor: des de la identificació d’oportunitats a l’anàlisi de rendibilitat, el disseny, el desenvolupament, la fabricació, la distribució i venda i els serveis postvenda.

Els clúster té com a objectius planificar estratègicament vies de desenvolupament futur del sector, definir polítiques i actuacions d'interès comú per als associats, impulsar la innovació dels associats, potenciar els intercanvis de coneixements cientifico-tècnics entre les Universitats i Centres Tecnològics i els associats, i potenciar la formació a tots els nivells.

També treballa per a establir relacions estratègiques amb altres regions punteres del sector, altres agrupacions empresarials innovadores complementàries i institucions internacionals, europees i estatals per afavorir els intercanvis de cooperació, així com per a la participació de les empreses associades en projectes i esdeveniments internacionals.

Igualment, Clustermoto promou la incorporació de tecnologies netes (vehicles elèctrics i híbrids) com a element clau de la indústria de la moto. En aquest sentit ha fet una aposta clara per la moto elèctrica.

A més de Clustermoto, el Campus Motor compta amb l’assessorament gratuït d’altres reconegudes institucions, com la Fundació CIM i la Societat de Tècnics d’Automoció (SAT), per a identificar les potencialitats del projecte i definir-ne els seus aspectes diferenciadors.

El Campus Motor de l’Anoia, un revulsiu econòmic
El Campus Motor de l’Anoia vol convertir la comarca en un referent nacional i internacional en el món del motor. Aposta per la diferenciació i l’especialització per accelerar l’economia del territori, fomentar els sectors emergents i augmentar les oportunitats d’accés al mercat de treball.

Neix amb la vocació d’esdevenir un centre de formació teòrica i pràctica especialitzada en el motor, i com un centre d’allotjament, serveis i lloguer d’espais per a empreses del sector. També hi conviuran la innovació, l’intercanvi de coneixement, la investigació, el desenvolupament per a les empreses del motor i projectes de sostenibilitat i ‘smart cities’ vinculats al sector.

L’equipament oferirà els seus espais i serveis a empreses, emprenedors i autònoms, equips de competició i esportius, centres de recerca, universitats i centres formatius, i federacions i associacions, entre altres potencials clients i usuaris.

L’edifici, de 2.816,8 metres quadrats, destacarà per la seva polivalència. Disposarà d’espais modulars, reconvertibles i adaptables a les necessitats específiques dels usuaris. Això el convertirà en un equipament ideal per a acollir múltiples usos associats al motor. Els espais del Campus podran destinar-se a tallers, aules-tallers, sales formatives, despatxos, sales de reunions, sales multimèdia, sales d’actes, conferències i presentacions, oficines i espais de treball per a empreses, grans espais ‘coworking’ per a emprenedors i professionals autònoms, i magatzems.

El projecte té un pressupost de 3.666.667 euros, finançats integrament pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç del Govern de l’Estat. La Generalitat de Catalunya va ser la destinatària de la gran majoria d’aquests diners i va aprovar-ne la seva concessió al Consell Comarcal de l’Anoia mitjançant un conveni de col·laboració amb el Departament d’Empresa i Ocupació que es vehicula a través de l’agència ACC1Ó.

Last modified: 5 de febrer de 2018