Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia activa un fons d’emergència social per ajudar les persones més vulnerables davant la crisi del coronavirus

7 d'abril de 2020

L’ens comarcal destinarà aquest fons a fer front a la situació d'urgència social derivada de la pandèmia de la COVID-19

El Consell Comarcal de l’Anoia ha activat un fons d’emergència social per ajudar a superar el moment actual a aquelles persones de la comarca més vulnerables. En conjunt, el fons disposa de de 69.000 euros i ja s'ha activat una primera partida urgent de 20.000 euros per aquesta fi. La mesura s'ha aprovat a la Junta de Govern telemàtica celebrada aquest dilluns, 6 d’abril.

El president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, afirma que “vivim un moment de màxima excepcionalitat i, des del Consell Comarcal de l’Anoia, estem reaccionant per a donar suport a les famílies que es poden veure més afectades; s’han adaptat serveis claus com els ajuts menjador, s’han reduït els cobraments amb proporcionalitat i ara es lliuraran directament ajuts econòmics per a fer front a aquesta situació”.

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, considera que “aquesta emergència sanitària provocarà unes conseqüències econòmiques i socials sobrevingudes que poden afectar de forma molt greu a aquelles famílies que tenen menys recursos. Des del Consell ens volem anticipar a tot això i per això ja hem creat aquest fons d'emergència per a donar una resposta immediata a les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica que estem vivint. Ningú pot quedar enrere”.

El fons es destinarà a ajuts d’urgència social per combatre els efectes d'aquesta crisi i atendre les demandes més urgents de la ciutadania. Després de l'activació inicial dels primers 20.000 euros, s'aniran activant altres imports dins el mateix fons, de 69.000 euros, en funció de les necessitats. Dins d’aquest capítol ja s'han aprovat, també, ajudes urgents per algunes entitats socials.

Durant aquestes setmanes, el Consell Comarcal també ha estat l'encarregat de distribuir les targetes moneder als diferents ajuntaments de la comarca per a garantir els àpats dels infants amb beques menjador. A més, l’ens ha garantit la recollida de les escombraries porta a porta als municipis on presta el servei, les brigades dels plans d'ocupació estan fent tasques d'emergència als municipis que ho han requerit, les treballadores i educadores socials vetllen pel benestar de les persones que requereixen atenció domiciliària i a tots els col·lectius que se'ls presten diversos serveis i tràmits i s'ha fet una campanya per recordar que cal quedar-se a casa, sobretot entre els joves, entre d'altres accions. Tots els departaments també estan en funcionament de manera telemàtica i al servei de la ciutadania de l'Anoia.

Last modified: 7 d'abril de 2020