Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia ha adjudicat a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) el servei de recollida de residus amb el sistema porta a porta

6 de novembre de 2017

El ple del Consell Comarcal de l'Anoia del passat mes d’octubre va aprovar l’adjudicació de la prestació del servei de recollida de residus porta a porta a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC)

El servei tindrà un cost d’un milió i mig d’euros anuals, per un període de quatre anys amb la possibilitat de ser prorrogat durant dos anys més. El nou servei de recollida contemplarà dos models de gestió diferents per tal d’adaptar-se a les necessitats i particularitats dels municipis; Porta a Porta pels municipis de més de 500 habitants i àrees tancades amb control d’accés per als de menys de 500 habitants i habitatges disseminats.

L’ens comarcal fa dos anys que va iniciar els estudis per tal de cercar els models de gestió de residus més òptims per a la comarca, tant des d’un punt de vista de maximitzar la taxa de reciclatge com per afrontar l’escalada dels costos del tractament dels residus que les polítiques actuals defensen. Un cop proposats els models indicats a tots els municipis que l’ens comarcal dóna servei, són 16 els municipis de la comarca que s’hi han sumat; el Bruc, Castellolí, la Pobla de Claramunt, Carme, Capellades, la Torre de Claramunt, Sant Martí de Tous, Jorba, Copons i Orpí, el d’Àrees tancades com a sistema exclusiu, Bellprat, Santa Maria de Miralles, Argençola, Montmaneu, Rubió i Veciana.

El sistema de recollida porta a porta té com a objectiu principal assolir elevats índexs de recollida selectiva i millorar la qualitat de totes les fraccions. El dimarts vinent es realitzarà una roda de premsa com a tret de sortida de la campanya de comunicació ciutadana que tindrà per objectiu informar i difondre la necessitat de canvi de l’actual model de gestió de residus i explicar a tots els ciutadans en què consistirà el nou sistema de recollida. 

Last modified: 5 de febrer de 2018