Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia i Creu Roja Anoia renoven el Conveni entre per a la prestació del servei d’Espai de Trobada Familiar

6 de juny de 2017

La iniciativa facilita la relació entre els infants i pares quan el dret de visita s'interromp, és de difícil compliment o conflictiu.

El ple del Consell Comarcal de l'Anoia va aprovar el conveni de gestió i suport econòmic per la continuïtat del Servei d’Espai de Trobada Familiar, que es du a terme conjuntament amb Creu Roja Anoia, vinculat al Programa complementari de serveis socials bàsics, cohesió social i emergència energètica de la Diputació de Barcelona. L'aportació del Consell Comarcal de l'Anoia, enguany serà de 21.450 euros, provinents del pressupost de l'ens i de l'aportació dels ajuntaments de la comarca.

El Consell Comarcal de l'Anoia disposa d'una partida de la Diputació de Barcelona, dins del Programa complementari de serveis socials bàsics, cohesió social i emergència energètica, destinada a garantir la cohesió social.

La decisió de crear aquest servei va donar-se després que el Consell Comarcal de l'Anoia conegués que des de l'òrgan de Govern dels Jutjats d'Igualada, des de la Fiscalia del partit judicial d'Igualada i des dels propis Serveis Socials d'atenció primària, s’havia detectat la necessitat de disposar d'un espai neutral que afavorís el manteniment de la relació entre el nen i els seus progenitors quan, en una situació de separació, divorci o de qualsevol altre supòsit d'afectació a les relacions paterno-filials, l'exercici del dret de visita s'interromp o és de compliment difícil o conflictiu.

Creu Roja Anoia ofereix, en les seves instal·lacions, un espai específic i pensat per aquesta activitat, dotat dels recursos materials especialment orientats al benestar dels menors, amb la presència de professionals qualificades que facilita la relació afectiva entre els infants i els seus pares.

El Consell Comarcal de l'Anoia disposa d'una partida de la Diputació de Barcelona, dins del Programa complementari de serveis socials bàsics, cohesió social i emergència energètica, destinada a garantir la cohesió social, la prestació adequada dels serveis socials, la promoció de la reinserció social de les persones i donar resposta a les situacions de risc d’exclusió socials, en molts casos agreujades a conseqüència de la conjuntura econòmica actual.

Last modified: 5 de febrer de 2018