Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central distingeixen tres gestories com a impulsores de cooperatives

7 de març de 2022

Aquestes empreses i professionals de l’Anoia estan capacitats per informar i acompanyar cooperatives, tant en el seu naixement com en la seva posterior activitat ordinària

En un acte celebrat al Consell Comarcal de l’Anoia, s’ha lliurat el Segell Coopera a tres nous despatxos i professionals de l’Anoia que han renovat aquesta distinció: Grup Carles, Grup Edmons i Despatx Serra. Els encarregats de fer-ne l’entrega han estat el vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Cuadras, la representant de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, Blanca Pellicer, i els de l’Ateneu Coopsetània del Penedès, Laura Rafecas i Miguel Ángel Carreto.

Aquest és un distintiu que reconeix els prescriptors que, a través de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, realitzen una formació sobre economia social i cooperativa, es comprometen a promoure el model cooperatiu i, a més, poden informar i assessorar cooperatives, tant en la seva nova creació com en la gestió i presentació de documentació fiscal o comptable, un cop ja es troben en funcionament. Les gestories i assessories participants reben un total de 18 hores de formació gratuïta en la matèria i renoven anualment el segell, sempre i quan compleixin els compromisos. Des de l’Ateneu Cooperatiu també se’ls faciliten les eines, recursos i materials necessaris perquè puguin realitzar assessoraments a projectes d'economia social i, a banda, totes elles figuren en un mapa de servei de la Generalitat de Catalunya.

Jordi Cuadras afirma que “amb aquesta acció empoderem les gestories de la comarca perquè puguin assessorar i acompanyar projectes d’economia social i solidària. El cooperativisme és una forma de crear ocupació al territori i de fer-ho amb una vocació marcadament social. De fet, és un dels punts recollits als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca la ONU i que seguim des de la institució. Des del Consell treballem per ser una comarca amb una economia plural i creiem que en la reconversió econòmica de l’Anoia que cal impulsar per afrontar la crisi de la Covid-19, els projectes lligats a l’economia social i solidària poden sorgir amb força i crear ocupació”.

En paral·lel, l’ens comarcal i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central també ofereixen un espai d’assessorament per a la creació de noves cooperatives i projectes d’economia social i solidària al territori. Es tracta d’un espai d’atenció presencial gratuït que s’ofereix cada dijous a la tarda al Consell Comarcal de l’Anoia. Es pot demanar cita prèvia al telèfon 93 805 15 85.

Last modified: 7 de març de 2022