Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia ofereix formació i pràctiques per millorar l’ocupabilitat de les persones a l’atur amb el projecte ‘Nexes’

18 de gener de 2021

Durant l’any 2020, l’ens comarcal ha fet 31 accions formatives per a la millora de competències de persones demandants d’ocupació, a més de gestionar pràctiques en empreses de la comarca

Durant l’any 2020, el Consell Comarcal de l’Anoia ha desenvolupat el projecte Nexes, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i amb l’objectiu de dinamitzar el mercat de treball i millorar les competències transversals per al foment de l’ocupabilitat de les persones.  

El projecte inclou dues tipologies d’actuacions. D’una banda, les píndoles formatives APP (Activa’t, Participa, Prepara’t), per a millorar la motivació i el coneixement de les persones participants, així com les seves competències, a fi d’ajudar les persones en la seva recerca activa de feina. I, de l’altra, pràctiques no laborals en empreses, adreçades a totes aquelles persones usuàries que es troben en processos de recerca de feina (DONO) i que tenen escassa o nul·la experiència associada a la qualificació professional. 

Pel que fa a les píndoles formatives, s’han treballat les competències transversals d’accés a l’ocupació, d’identificació, de relació i d’afrontament. De totes les proposades, les més demandades pels participants han estat Motivacions i interessos, 10 Consells per tenir èxit en una entrevista online, Com cercar feina en temps de crisi sanitària, L’entrevista de feina i El mercat de treball

El departament de Promoció Econòmica s’ha adaptat a les actuals restriccions sanitàries i, per això, ha ofert un total de  31 píndoles formatives en format  telemàtic, a través de plataformes digitals per videoconferència. A més, de manera presencial i sempre aplicant tots els protocols de prevenció, se n’han fet als municipis de Capellades, El Bruc, Els Hostalets de Pierola, Igualada, La Pobla de Claramunt i Masquefa. 

Un total de 190 persones han pogut assistir a les sessions formatives i han fet una valoració molt positiva de l’experiència, destacant la utilitat de les temàtiques així com la dinamització de les sessions. Pel que fa a les pràctiques, 4 persones han gaudit d’aquesta oportunitat a l’empresa Doga Parts SL, així com als ajuntaments del Bruc i Masquefa, fent una valoració molt positiva, tant de la gestió com de l’oportunitat que suposa per entrar en el mercat de treball. 

Aquest 2021 es preveu continuar oferint píndoles formatives APP a tots els agents de la comarca, així com l’oportunitat de realitzar pràctiques en les empreses que ho sol·licitin. Per a més informació, es pot contactar al telèfon 93 805 15 85 (Laia Pascual) o bé al correu aeo@anoia.cat.

Last modified: 19 de gener de 2021