Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia organitza un cinefòrum amb el documental ‘EnFemme’ en el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

11 de maig de 2021

Després del visionat es podrà debatre el documental amb la directora i les protagonistes a través de Zoom

El Consell Comarcal de l’Anoia ha organitzat una sessió de cinefòrum virtual el dia 17 de maig, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia (LGTBIfòbia). A l’acte, que es farà a través d’una conferència via Zoom, es podrà visionar el documental EnFemme i després conversar amb la guionista i directora Alba Barbé i Serra i amb les protagonistes de la cinta.

El documental descobreix el Club EnFemme, un petit refugi per a l'anonimat a la metròpoli de Barcelona, que obre la porta al secret: "m'agrada vestir-me de dona". A poc a poc l’espectador descobrirà la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix constantment que ens posicionem. Amb el boom d'internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se com a cross-dressers. No els encaixava la imatge que va deixar en herència "la travesti" en els moviments d'alliberament sexual durant el tardofranquisme o la Transició. EnFemme revela el silenci d'una vivència que ja no es pot mantenir oculta, però també la solidaritat i la importància del plaer a l'hora de construir la identitat. El documental mostra a l’espectador el naixement d’una comunitat.

EnFemme pretén sensibilitzar, informar i difondre la realitat del cross-dressing i de les dones transgènere. Cerca donar resposta a aquestes realitats socials i promoure el reconeixement de la diversitat sexual i de gènere, per tal de caminar cap a una vida lliure d'estigmes i violència.

La sessió està organitzada a través de la Unitat d’Igualtat i Inclusió del departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell i les persones interessades poden entrar, sense inscripció prèvia, a la sessió de Zoom amb aquestes dades: Sessió https://zoom.us/j/92031050256?pwd=Q1kzRUZaNTNuR0d5RGlJVmFBTUVvUT09, ID de reunió 920 3105 0256 i Codi d’accés 88504.

Last modified: 11 de maig de 2021