Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia participa en el projecte europeu Welcome d’acollida de persones immigrades

8 de maig de 2020

La finalitat és cercar solucions tecnològiques que puguin ajudar les persones immigrades i afavorir el seu procés d’acollida i d’inclusió al país

El Consell Comarcal de l’Anoia participa en el projecte Welcome, finançat per la Unió Europea a través de fons Horitzó 2020 i que compta amb la implicació d’una desena de socis del Regne Unit, Alemanya, Grècia, Galícia i Catalunya. Està liderat per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i, a Catalunya, rebrà assessorament tècnic de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat i tindrà el suport dels Ajuntaments de Terrassa i Cambrils i del Consell Comarcal de l’Anoia.

La finalitat de la iniciativa és cercar solucions tecnològiques (aplicacions mòbils o altres eines virtuals immersives i de realitat augmentada), que puguin ajudar les persones immigrades, afavorint el seu procés d’acollida i d’inclusió al país. Les eines s’aplicaran en els àmbits de l’aprenentatge de la llengua, del coneixement de la societat catalana així com en la promoció de la seva inserció social i laboral.

El Servei de Primera Acollida del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania de l’ens comarcal, aportarà els coneixements adquirits en l’àmbit de les migracions al llarg de la seva trajectòria. Col·laborarà en les propostes de disseny i en la posada en funcionament al territori de les eines elaborades.

Last modified: 8 de maig de 2020