Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia renova el seu compromís per a la difusió de les activitats educatives de l’observatori de Pujalt

18 d'octubre de 2021

L’Entorn d’Aprenentatge (EdA) de Pujalt permet una major difusió de les activitats educatives de la instal·lació, així com dels espais naturals del municipi i de la comarca

El Consell Comarcal de l'Anoia, l’Ajuntament de Pujalt, la Fundació Ernest Guillé i Moliné i el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya han renovat el conveni per a la difusió de les activitats educatives de l’Entorn d’Aprenentatge (EdA) de Pujalt, adreçades a escolars i docents. A l’acte de signatura i visita l’observatori hi van assistir el dijous, 14 d’octubre, l’alcalde de Pujalt, Pere Masana, el president i vicepresident del Consell, Xavier Boquete i Santi Broch, el gerent de l’ens, Eduard Canet, i el director de la instal·lació, Albert Borràs.

Xavier Boquete posa en valor el fet que “els signants d’aquest acord coincidim en la voluntat de difusió de les activitats didàctiques que es porten a terme a l’Observatori de Pujalt en els camps de la meteorologia, l'astronomia i les energies renovables, així com fer difusió dels espais naturals de la comarca i del propi municipi, de manera que aquesta és una aliança a quatre bandes indiscutiblement bona per a l’Anoia”.

En funció d’aquest conveni, la Generalitat seguirà fent difusió de les activitats adreçades a estudiants en període escolar, prestant assessorament didàctic curricular a les activitats relacionades amb les visites i fent el seguiment de l'activitat a través del Servei Territorial a Catalunya Central. L’Ajuntament del municipi dona suport a les diferents activitats portades a terme a l'EdA per tal der fer-les viables i en fa difusió. La Fundació Ernest Guillé i Moliné –titular de l’observatori– posa a disposició de l'EdA les seves instal·lacions per al desenvolupament de les activitats, ofereix al departament d'Educació el suport tècnic i humà necessari i col·labora en la difusió als centres educatius de les activitats desenvolupades. I, finalment, el Consell Comarcal continuarà col·laborant en la difusió de les activitats, tant als centres educatius de l’Anoia com fora d’aquests, quan les propostes tinguin una repercussió en l’àmbit educatiu.

L’EdA de Pujalt

L’Observatori de Pujalt forma part de la xarxa de camps i entorns d’aprenentatge que treballen conjuntament amb els centres educatius per promoure l’aprenentatge de l’alumnat, oferint activitats didàctiques innovadores al medi natural o cultural singular de Catalunya i contribuint a l’aprofundiment de la formació competencial de l’alumnat. 

A l’EdA de Pujalt es treballa en tres àmbits: la Meteorologia, l’Astronomia i les Energies Renovables i el Medi Ambient. A més, Pujalt també disposa del Memorial de l’Exèrcit Popular, un bon lloc per treballar la Guerra Civil. El treball en aquests diferents àmbits es basa inicialment en l’observació, primer punt del mètode científic, motivant els alumnes a fer-se preguntes i elaborar hipòtesis. 

Last modified: 18 d'octubre de 2021