Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal declara el roure de les Pinedes de l’Armengol arbre d’interès comarcal

3 de juliol de 2017

L'Ajuntament de la Torre de Claramunt considera que aquest roure té importància paisatgístic i patrimonial

El ple del Consell Comarcal va aprovar la declaració del roure de les Pinedes de l'Armengol arbre d'interès comarcal, la sol·licitud la va formular l'Ajuntament de la Torre de Claramunt. L'ens comarcal notificarà l'acord a la Direcció General de Política Forestal de la Generalitat de Catalunya, per tal que en faci inscripció en el Catàleg corresponent.

L’arbre es troba situat i creix, des dels darrers 400 anys aproximadament, al peu de la Font de l’Armengol, font que dona nom al barri de Pinedes de l’Armengol. D’aquest brollador natural s’abastia d’aigua l’antic Mas Armengol, una masia que hi havia en aquest indret de la qual no es conserven cap restes a l’actualitat. Les dimensions i la presència del roure el fan molt important des del punt de vista paisatgístic i patrimonial, segons l'informe d'Árbol, Investigación y Gestión SL. El document considera que les obres antigues i noves que s'han realitzat a la zona han provocat una situació de davallada en els roures que generarà la mort de força branques. Per això proposen millorar les condicions del sòl de la zona i podar les branques menys debilitades.

Les arbredes d'interès comarcal catalogades per la Generalitat de Catalunya es consideren protegides, cosa que implica la prohibició de tallada i arrencada total o parcial, així com de malmetre-les per qualsevol mitjà.

Last modified: 5 de febrer de 2018