Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal dona suport als municipis en l’elaboració de pressupostos participatius

14 de juny de 2017

L'han sol·licitat Copons, Capellades, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt i el Bruc

El Consell Comarcal de l'Anoia ha ofert recursos per treballar els pressupostos participatius als municipis anoiencs que ho han sol·licitat: Copons, Capellades, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt i el Bruc de l'Anoia. L'ens comarcal ha organitzat tres sessions grupals amb els càrrecs electes dels diferents consistoris per tal de treballar i entendre els pressupostos participatius, el 25 de maig, el 20 de juny i l'11 de juliol. Després d'aquestes sessions es farà un treball individualitzat amb cada un dels municipis per impulsar el projecte l'any vinent.

El pressupost participatiu és el mecanisme de democràcia directa que permet als ciutadans influir o decidir directament sobre els pressupostos públics, generalment el pressupost del seu municipi, mitjançant processos de participació ciutadana.

El suport del Consell Comarcal de l'Anoia està emmarcat en el pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019", instrument preferent per a l'exercici de les competències de cooperació i assistència local de la Diputació de Barcelona, que es configura amb la voluntat d'ajustar-se al màxim a la realitat diversa i asimètrica del món local, tot garantint l'efectivitat del principi estatutari de diferenciació.

participatius-2

Last modified: 5 de febrer de 2018