Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal edita una nova guia digital “Del camp a la Taula”, actualitzada amb nous productors i seccions – La nova edició vol donar a conèixer els productes de proximitat de qualitat i fomentar-ne el consum

28 de setembre de 2015

El Consell Comarcal de l'Anoia ha treballat en la renovació de la guia “Del camp a la taula”, que recull els productes i artesania alimentària de la comarca. La guia s’ha actualitzat incorporant nous productors i també noves seccions. L'objectiu és donar a conèixer els productes del territori com un valor afegit de la comarca.

La nova guia ja es pot consultar digitalment i descarregar a la web d'anoiaturisme.cat dins l’apartat Què fer? / Gastronomia / l’Anoia del Camp a la Taula.

Aquesta guia està organitzada en tretze seccions temàtiques que inclouen una descripció del producte i els principals productors de la comarca. Concretament, s'hi pot trobar informació sobre oli d’oliva, hortalisses i llegums, ous, formatges i làctics, embotits, productes carnis, pastisseria i fleca, pa de pagès, mel, fruits secs, fruita dolça, vins i caves o cervesa artesana, tots ells elaborats a l'Anoia. La guia fa un recorregut per tots els productes de la comarca.

L'agroalimentària, un sector emergent a la comarca
La guia posa de relleu la gran diversitat i riquesa de producció agroalimentària que es cultiva, s’elabora, o es produeix per petits empresaris a l'Anoia. El conseller de turisme i comerç, Joan Carbó destaca que “el sector agroalimentari és un sector econòmic emergent a la nostra comarca, amb capacitat de crear empreses i ocupació, i s’ha convertit en un important factor de reforçament d’identitat local”.

Des del Consell s'ha fet una feina exhaustiva per a censar els productes i productors de la comarca. De totes maneres, els responsables de la guia animen els ciutadans a fer-los arribar les seves aportacions per tal d'incloure aquells que potser encara no hi figuren. Els interessats ho poden fer a través de la pestanya “Contacte” de la web www.anoia.cat.

Last modified: 5 de febrer de 2018