Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal exposa l’experiència de la recollida porta a porta d’Anoiaverda al Fòrum de Municipis d’Alcoi

29 de març de 2022

La trobada va servir per compartir problemes, solucions i mètodes de treball, amb la voluntat de millorar la gestió de residus i el medi ambient

El Consell Comarcal de l’Anoia ha participat, aquest mes de març, en el Fòrum de Municipis celebrat a Alcoi, centrat en l’“Intercanvi d'experiències en gestió de residus domèstics i assimilables”.

En el marc d'aquest fòrum, es van fer dues presentacions de casos pràctics d’implantació del sistema porta a porta, la del municipi alacantí de Banyeres de Mariola i la de l’ens comarcal, que va exposar l’experiència d’Anoiaverda. 

Els representants anoiencs van explicar com funciona el model combinat de porta a porta i àrees tancades, els serveis complementaris que s’ofereixen, la tecnologia implantada en camions i softwares, així com totes les tasques d'educació i comunicació ambiental que es duen a terme, tant durant la implantació com en el seguiment posteriori, entre d’altres aspectes.

El vicepresident 2n del Consell Comarcal i responsable de l’àrea de Sostenibilitat i Territori, Santi Broch, afirma que “des que l’Anoia va començar a adoptar el sistema porta a porta hem millorat notablement els índexs de recollida selectiva i, allò que sens dubte és més important, hem incrementat de forma molt notable la sensibilització i la implicació de la ciutadania”.

Segons dades d’Anoiaverda, l’any 2021 gairebé 6.500 habitatges en nuclis urbans i 2.100 en urbanitzacions ja s’havien incorporat al sistema de porta a porta del Consell Comarcal i poc més de 1.000 funcionen amb àrees tancades. A més, Anoiaverda també va recollir els residus de prop de 700 grans productors.

Del total dels residus recollits, el 41% va correspondre a orgànica, el 21% a fracció resta, el 15% a envasos, el 10% a paper i cartró, el 10% a vidre i el 3% a voluminosos.

Last modified: 29 de març de 2022