Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal insta a aturar la suspensió de l’autonomia i a l’alliberament de Cuixart i Sánchez

26 d'octubre de 2017

Condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol

El ple del Consell Comarcal de l'Anoia del 25 d'octubre ha aprovat dues mocions proposades per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que exigeixen aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya i la llibertat immediata dels presidents d'Òmnium Cultural Jordi Cuixat i de l'Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez. Les mocions han comptat amb el suport dels grups de PDCAT, ERC, ICV i CUP, els vots en contra de 4 consellers del PSC i dels grups PP i IPV, i les abstencions de 3 consellers del PSC.

A través de la primera moció, el Consell Comarcal manifesta el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat jurídica i Fundacional de la República i condemna la violació dels drets fonamentals a Catalunya a través de mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes. Per aquests motius insta el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola, i comunica l'acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament, a les associacions municipalistes i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

L'altra moció, referent a l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, declara la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals, i manifesta la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal. Per això el Consell Comarcal denuncia la manca de separació de poders a l'Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació. Així, demana a les institucions europees que no continuïn donant l'esquena a Catalunya davant accions pròpies d'una dictadura. En aquest cas, a banda de comunicar l'aprovació de la moció al Parlament i a l'ACM i l'AMI, també ho farà arribar a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l'Oficina de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans i al Congrés dels Diputats.

Last modified: 5 de febrer de 2018