Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal obté el Segell de qualitat Infoparticipa 2023 

10 d'abril de 2024

Dimarts 9 d’abril, el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Parcerisas i la consellera de transparència del Consell Comarcal de l’Anoia, M. Àngels Lorés, van recollir, per primera vegada, el Segell Infoparticipa a la transparència dels webs de les administracions territorials.

L’acte que va tenir lloc a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser conduït per la Sra. Núria de José Gomar, periodista i van participar el Dr. Javier Lafuente Sancho, rector de la UAB, el Dr. Armand Balcebre Torroja, catedràtic i director del grup d’investigació ComSET de la UAB-Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència i el Dr. Juan Luis Manfredi Sánchez, periodista, catedràtic Príncep d’Astúries a Georgetown University, i catedràtic d’Estudis Internacionals a la Universitat de Castella-La Manxa, que va fer una conferència sota el títol Ciutadania informada. Nous reptes de la transparència i el retiment de comptes.

El Consell Comarcal de l’Anoia ha fet un salt qualitatiu molt important en matèria de transparència, passant del 26% que tenia al 92%.  

El Segell de Qualitat Infoparticipa celebra enguany l’onzena edició i avalua, a través de 49 ítems, la informació pública de la pàgina web del Consell Comarcal, observant si aquesta proporciona dades clares i entenedores sobre tres grans aspectes:

  • La institució: representants i grups polítics, acció de govern, normatives, codi de conducta dels alts càrrecs, cartes de serveis,  agenda institucional del president, informació de pressupostos (liquidació, modificacions, pressupost en curs, execucions trimestrals...), contractes, convenis, campanyes institucionals, etc.
  • La comarca: dades geogràfiques i de població, història de la comarca, patrimoni, agenda d’activitats, etc.
  • La ciutadania: eines que s’ofereixen de participació ciutadana i dret d’accés a la informació pública.

Aquest any han estat premiats 116 ajuntaments, 10 consells comarcals i 3 diputacions. 

El president del Consell Comarcal, Jordi Parcerisas ha destacat: “Un consell comarcal transparent proporciona garanties de confiança i credibilitat, i a través de la seva pàgina web, la ciutadania ha d’estar informada dels temes més importants, de manera planera i entenedora. Aquest salt qualitatiu ha estat possible per la implicació dels diferents departaments del consell, sota el lideratge de la conselleria de transparència.

Per la seva banda, la consellera de transparència, M. Àngels Lorés, ha afegit:  “La transparència demana als ens públics que mostrin a la ciutadania la informació d’una manera clara i entenedora per tal que aquesta tingui confiança en les institucions. L’eficàcia comunicativa, certament, apel·la a posar-se en el lloc de la ciutadania, a les “sabates” dels ciutadans. El pròxim repte serà assolir el 100%.

Last modified: 10 d'abril de 2024