Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal participarà activament a la Fira de l’Ensenyament d’Igualada els dies 23 i 24 de febrer

14 de febrer de 2018

El Departament d'Ensenyament de l’ens comarcal hi serà present amb un estand amb la impulsora de Garantia Juvenil i facilitant el transport amb autobús de 587 alumnes de la comarca a la fira

El propers dies 23 i 24 de febrer, Igualada acollirà per setè any consecutiu la Fira de l’Ensenyament, promoguda pel departament de Joventut de l’Ajuntament, que se celebrarà a l’edifici municipal de l’antic Escorxador. L’horari dels dos dies serà de 9:30 a 15h, amb l’entrada gratuïta per a tots els assistents.

Patrícia Illa, regidora responsable de les àrees municipals d’Ensenyament i de Joventut, ha destacat aquest dimecres les principals novetats d’aquesta edició, acompanyada del vicepresident tercer del Consell Comarcal de l’Anoia i responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones, Xavi Pérez. Entre les més rellevants, hi ha precisament la implicació del Consell Comarcal, que facilitarà el transport amb autobús als instituts de la comarca. Aquesta col·laboració fa que enguany, de cara al divendres al matí, ja es tingui confirmada l’assistència de 1.300 estudiants. També en aquesta edició hi haurà un agent que rebrà els grups i, a la seva arribada, els farà una breu introducció de tot el que podran trobar al recinte.

El Consell Comarcal també hi serà amb un estand amb la impulsora del Programa de Garantia Juvenil, un projecte europeu que ofereix l’ens comarcal adreçat a joves que ni estudiïn ni treballin i que tenen de 16 a 29 anys amb l’objectiu de donar-los accés a ofertes de feina i formatives, així com a la possibilitat de fer pràctiques o rebre suport en el seu procés d’emprenedoria.

Aquest programa és subvencionat pel Fons Social Europeu i que coordina el Servei d’Ocupació de Catalunya a través de la figura de la impulsora de Garantia Juvenil a l’Oficina Jove de l’Anoia del Consell Comarcal.

L'objectiu és garantir que els joves menors de 30 anys puguin rebre una oferta d'ocupació, d'educació contínua o un període de pràctiques després d'acabar l'educació formal o quedar aturats.

Una àmplia oferta d’estudis

A la fira s’hi podran trobar una trentena d’universitats i escoles, tant públiques com privades, que exposaran la seva oferta d’estudis superiors. Hi seran presents el Campus Universitari d’Igualada i la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Girona (UdG), la UManresa i la UVic (Universitat Central de Catalunya), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URLl), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Abat Oliva CEU, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la Universitat La Salle, l’EAE Business School, l’ESERP Business School, l’Escola Universitària de Disseny de Barcelona (ELISAVA), l’Escola Superior de Disseny (ESDi), la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de Barcelona (HTSI), l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), el Centre Universitari de Disseny de Barcelona (BAU), l’Escola de Disseny LCI de Barcelona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot (ESDAP), l’escola d’informàtica EPITECH, l’Ostelea School of Tourism and Hospitality i Les Roches International School of Hotel Management.

En un altre dels espais de la fira, participaran catorze col·legis i instituts, exposant la seva oferta formativa d’ensenyaments professionals i artístics reglats, cicles formatius de Grau Superior i de Grau Mitjà i Programes de Formació i Inserció (PFIs). Aquests seran l’Institut Milà i Fontanals, l’Escola Municipal d’Art, Disseny i Artesania d’Igualada Gaspar Camps, l’Acadèmia Igualada, la JOVIAT de Manresa, l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), l’Escola de Sobreestants de Tàrrega, l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, el Campus Professional UVic - UCC, l’Escola de Formació Professional Avançada (EFPA) i l’Acadèmia de Perruqueria, Estètica i Quiromassatge (CEPEQ). En aquest apartat també s’hi podran trobar els instituts que ofereixen formació en PFIs com ara l’Escola Pia d’Igualada i l’Institut Montbui i els PTTs Igualada i Anoia Sud.

Donant continuïtat a una de les novetats de l’any passat, que va tenir molt bona acollida, també hi exposaran les seves possibilitats professionals, formatives i d’orientació laboral els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals, l’Escola Oficial d’Idiomes, CEINA, el Grup Àuria, TIC Anoia i el Consell Comarcal de l’Anoia.

Last modified: 12 de març de 2018