Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal planteja un nou model de gestió del Campus Motor perquè impulsi la indústria del motor a l’Anoia

22 de gener de 2020

L’ens comarcal posarà a licitació un contracte d’explotació durant vint anys que ha de permetre l’entrada de nous actors per a desenvolupar-hi iniciatives d’emprenedoria i formació, sempre dins l’àmbit de l’automoció

El Consell Comarcal de l’Anoia preveu donar llum verda, en el ple corresponent a aquest mes de gener, a un canvi del model de gestió del Campus Motor Anoia, ubicat a Castellolí. Aquest 2020, el govern de l’ens comarcal s’ha fixat com un dels objectius prioritaris transformar definitivament aquesta instal·lació en un element que impulsi la indústria de l’automoció a l’Anoia.

El vicepresident primer de Promoció Econòmica i Infraestructures, Jordi Cuadras, afirma que “sis anys després de la posada en marxa del Campus Motor, des del nou govern del Consell Comarcal creiem que és el moment de treure el màxim de rendiment a l’equipament i que serveixi per allò que va ser plantejat: per a impulsar la indústria del motor a la comarca de l’Anoia. El sector de l’automoció té un munt de reptes sobre la taula lligats a la sostenibilitat i a la connectivitat i volem que, en aquest nou futur de la indústria, la nostra comarca hi jugui un paper destacat”. Per això, apunta, és el moment “de sumar nous actors al projecte, que permetin dotar-lo de més eficiència i dinamisme, que contribueixin a rendibilitzar la inversió pública que es va fer en el seu moment i que facin possible treure’n el màxim ús. És un pas endavant que creiem necessari i imprescindible”.

Amb aquesta voluntat, es vol canviar l’actual model de gestió i incorporar nous elements que facin possibles apostes decidides per l’emprenedoria, per la formació i per aspectes cabdals a curt termini com el 5G, el vehicle connectat, el vehicle autònom o el vehicle elèctric. Per aquest motiu, el Consell Comarcal de l’Anoia, preveu treure a licitació un contracte de concessió administrativa per a la utilització i explotació, durant vint anys, d’aquest equipament. L’adjudicatari pagarà un lloguer anual per l’edifici i, a més, haurà de fer una inversió per a fer les obres que completin les instal·lacions, ja que en aquests moments el Campus té les dues plantes superiors buides i pendents de les tasques d’adequació. De fet, en aquests moments ja hi ha empreses que lloguen l’edifici per a determinats usos, un fet que es vol potenciar molt més.

El conseller del Campus Motor, Jordi Barón, argumenta que “l’equipament compta amb elements que el fan molt atractiu per a la seva explotació, com la bona ubicació, la proximitat amb el circuit de velocitat de Castellolí i unes instal·lacions molt modernes” i afegeix que “el Consell Comarcal també assegurarà un ús públic de l’edifici, reservant-se espais per a desenvolupar-hi projectes relacionats amb el motor que actualment s’estan treballant i concretant a nivell europeu. El Campus Motor ha de fer un salt endavant, contribuint així a la dinamització de l’economia de la comarca tot esdevenint un element dinamitzador clau i un esperó per la indústria del motor”.

Last modified: 22 de gener de 2020