Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal posa en marxa el projecte Anoia Vellesa Activa, per dinamitzar les persones grans del territori de forma equitativa

13 d'octubre de 2021

El projecte recollirà les necessitats i interessos de les persones més grans de 65 anys i proposarà accions que contribueixin a evitar l’aïllament i la soledat no desitjada

El Consell Comarcal de l'Anoia, amb el suport de Diputació de Barcelona i els ajuntaments adherits, han posat en marxa el projecte Anoia Vellesa Activa, que pretén detectar necessitats reals per a poder desenvolupar accions que promoguin un envelliment actiu i un empoderament de les persones grans, contribuint a combatre l’aïllament i la soledat no desitjada. 

El projecte compta amb una dinamitzadora de persones grans que dona cobertura als municipis de El Bruc, Calaf, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Orpí i Sant Martí de Tous. Contactarà totes les persones majors de 65 anys, detectant les seves mancances i interessos i, a continuació, es promourà l’organització d’activitats que cobreixin les seves necessitats d'oci, lúdiques i formatives. Aquestes accions es desenvoluparan prioritàriament en equipaments socioculturals i en altres espais informals, promovent en paral·lel el contacte entre la xarxa d'entitats, les relacions intergeneracionals i el dinamisme del municipi.

El president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, posa en valor el fet que “el projecte es lidera des d’un ens supramunicipal, facilitant el treball en xarxa, la perspectiva transversal i la igualtat d’oportunitats, la no discriminació per raó d’edat i lloc d’empadronament, així com el desenvolupament de les polítiques d’envelliment actiu acordades des del territori i amb el territori, amb el màxim rigor i homogeneïtzació possibles”.

Es pretén treballar amb i per les persones grans, però també amb els municipis i la xarxa social i de salut, perquè es puguin contemplar també les activitats organitzades com a possible prescripció social, a fi de prevenir situacions de soledat, promovent un envelliment actiu i saludable de forma equitativa a la comarca. El projecte Anoia Vellesa Activa es va iniciar el passat mes de setembre i s'està implementant satisfactòriament als municipis agrupats, amb voluntat de continuïtat en els propers anys i el propòsit que altres ajuntaments de la comarca també s’hi sumin a partir d’ara.

Last modified: 13 d'octubre de 2021