Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Anoia aborda la nova gestió de depuradores i la campanya estival de prevenció d’incendis forestals

1 de juliol de 2021

La sessió corresponent al mes de juny també ha servit per, entre altres qüestions, presentar el nou delegat del Govern al Penedès, el també conseller comarcal David Alquézar

El Consell Comarcal de l’Anoia ha celebrat aquest dimecres, 30 de juny, un Consell d’Alcaldes i Alcaldesses encapçalat pel president de l’ens, Xavier Boquete, que ha comptat amb la participació d’una vintena de representants de les corporacions locals de la comarca.

Durant la sessió s’ha dut a terme la presentació del conseller comarcal David Alquézar com a nou delegat del Govern de la Generalitat al Penedès i, a banda, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha exposat les novetats i principals característiques relatives a les compres centralitzades a disposició dels municipis a través d’aquest ens.

També s’ha detallat com es durà a terme la posada en marxa del nou procediment de gestió del sanejament en alta –depuradores i col·lectors– a la comarca de l’Anoia, segons el qual els consistoris hauran de cedir competències d’aquest àmbit al Consell Comarcal en els propers mesos. 

A més, el departament d’Interior de la Generalitat ha fet partícips les autoritats comarcals de la campanya d’incendis forestals per aquest estiu. Concretament, hi han intervingut el Cap d’Àrea Regional a la Catalunya Central dels Agents Rurals, Jaume Torralba i, per part dels Bombers de la Generalitat, el Cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, Joan Rovira. 

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses ha finalitzat amb el torn de precs i preguntes, que ha permès abordar diferents qüestions d’interès específic per als municipis participants.

Last modified: 1 de juliol de 2021