Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell de la Gent Gran de l’Anoia reprèn les trobades presencials després de més d’un any de trobades virtuals

8 de juny de 2021

En una reunió celebrada a La Tossa de Montbui, el passat 20 de maig, es van abordar diferents línies de treball i les iniciatives a desenvolupar de forma imminent

El Consell de la Gent Gran de l’Anoia va haver d’interrompre les seves trobades presencials al mes de març de l’any passat, a causa de l’arribada de la pandèmia del coronavirus. Durant tots aquests mesos, el consell ha mantingut la seva activitat i dinamisme, especialment necessaris en les etapes més solitàries del confinament domiciliari, però ho ha hagut de fer de forma telemàtica. 

El passat 20 de maig, però, més d’un any més tard d’aquella aturada general, el Consell de la Gent Gran va poder reprendre les trobades presencials. I ho va fer amb una reunió d’una quinzena dels seus integrants a La Tossa de Montbui, per a tractar les properes accions a portar a terme i les línies d’acció a seguir en els propers mesos.

En primer lloc, van rodar l’anunci que s’emetrà el proper dia 15 de juny, Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, una iniciativa conjunta amb altres consells de la gent gran de Catalunya i l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya. Es van abordar també altres accions a dur a terme coincidint amb aquesta jornada, que tindran les xarxes socials com a protagonistes.

També es va decidir secundar la carta “Denúncia i peticions de millora del servei bancari“, presentada pel Consell de les Persones Grans del Bages, i desenvolupar iniciatives a la comarca que ajudin a minimitzar els contratemps que suposa per a les persones grans el tancament d’oficines bancàries. Seguidament es van repassar les dades de l’”Enquesta sobre detecció de necessitats de les persones grans a l’Anoia” i es va començar a plantejar el Dia Internacional de la Gent Gran, que se celebrarà a l’octubre. Vist que la situació general encara no s’haurà normalitzat del tot, es planteja celebrar diferents actes als municipis de la comarca, evitant d’aquesta manera la mobilitat entre els mateixos.

Last modified: 8 de juny de 2021