Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell de la Gent Gran intercanvia impressions amb representants polítics del Consell Comarcal

12 de juny de 2018

El Consell de la Gent Gran del Consell Comarcal de l'Anoia es va reunir el passat dimarts 29 de maig al Campus Motor de Castellolí amb representants polítics del Consell Comarcal de l’Anoia. L’objectiu de la trobada era intercanviar informació i veure les sinèrgies que es poden generar a fi de poder pensar i construir línies de treball conjuntes.

Així, es va parlar sobre quines activitats i serveis a les persones grans dels municipis es fan o es tenen previst fer, es va incidir especialment en l’accessibilitat de totes les persones, ja sigui en l’àmbit privat com públic, també es va confirmar la necessitat d’una xarxa de transport per què les persones de qualsevol edat puguin acudir als diferents serveis del territori. D’altra banda, es va explicar el pressupost de la Unitat de Vellesa, Discapacitat i Salut Mental del Consell Comarcal i es va obrir l’oportunitat de poder plantejar una interacció amb el Consell de la Gent Gran de l’Anoia de cara els pressupostos pel 2019. També es va parlar de turisme i el seu impacte social i econòmic que suposa per a la comarca de l’Anoia i de l’oportunitat de realitzar sortides culturals aprofitant que al Consell Comarcal hi ha el Departament de Promoció Econòmica.

Per la seva banda, els representants polítics van veure positiu poder asseure’s amb els diferents territoris de la comarca per veure quines polítiques d’envelliment estan duent a terme. Es va plantejar poder aprofitar una reunió d’Alcaldes per poder traspassar aquesta conscienciació i construir conjuntament noves propostes. En aquest sentit, es va reflexionar entorn les diferències que hi ha en el desenvolupament de normatives que emparen infància i adolescència, i gènere i que són encara inexistents en l’àmbit de la gent gran. Tot i que les persones grans formen vora el 23% de la població general, les polítiques en l’àmbit de la vellesa encara són poc reconegudes i desenvolupades.

Carla Casas, secretària del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, va explicar que a principis d’octubre es presentarà un Informe elaborat pel Consell de la Gent Gran de l’Anoia, Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès i el Consell Consultiu del Garraf on es dibuixa les similituds dels territoris i també queda palesa les diferències, desmarcant l’Anoia com a un territori on es realitzen nombroses accions entorn la vellesa.

Les persones assistents a la reunió van ser: Carla Casas, secretària del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, Concepció Solé, de l’Associació Gent Gran de Jorba, David Alquezar i Claramunt, Vicepresident Primer del Consell Comarcal de l’Anoia, Enric Esquer, del Centre Popular de Carme, Jordi Gifre, de l’Associació Gent Gran del Bruc Residencial, Josep M Figueras, de la Federació de Jubilats i Pensionistes de CC.OO, Julian Borrega, de la Federació de Jubilats i Pensionistes de CC.OO, Meritxell Humbert i Figueras, Regidora d’habitatge de Vilanova del Camí, Paquita Peña, de l’Associació Gent Gran d'Igualada, Ramon Bacardit, Conseller de l’Àrea de Benestar Social, Xavier Boquete i Sàiz, President del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Pérez i Forné, Vicepresident Tercer del Consell Comarcal de l’Anoia i membres del Consell de la Gent Gran com Joan Ribera o Antonio López.

Last modified: 12 de juny de 2018