Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell de la Gent Gran tanca l’any amb la proposta d’objectius per l’any 2023

21 de desembre de 2022

El febrer 2023 es presentarà el Pla Comarcal de les Persones Grans 

El passat divendres, 16 de desembre es va celebrar l’última sessió de la junta permanent del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, on es va fer un repàs de l’activitat d’aquest any i es van marcar els objectius per al 2023. 

El proper febrer tindrà lloc la presentació del Pla Comarcal de les Persones Grans, un document que pretén marcar les polítiques d’envelliment actiu als ens locals de la comarca pels propers anys. En aquesta presentació es podrà presentar el pla de treball establert properament definint els objectius i les accions concretes per a assolir-los des del consell de la Gent Gran de l’Anoia.

Els objectius prioritaris escollits són: promoure la representativitat de tots els municipis en el Consell de la Gent Gran; presentar, implementar i fer el seguiment del Pla Comarcal de les Persones Grans, lluitar contra les discriminacions envers la gent gran i abordar el fenomen de la soledat no desitjada en les persones grans.

Els membres del Consell han acordat enviar el document del Pla Comarcal un cop presentat aquest pròxim mes de febrer a tots els municipis amb les propostes d’acció, cercant així l’equitat territorial, és a dir, procurant oferir les mateixes oportunitats d’envellir amb qualitat a qualsevol municipi de l’Anoia.

La reunió també va servir per a presentar la memòria d’activitats 2022, molt focalitzada en la diagnosi de les necessitats de la gent gran gràcies a les sessions participatives amb les pròpies persones grans, professionals i tècnics, així com amb càrrecs electes. La realització d’aquesta exhaustiva diagnosi comarcal ha estat el pas previ a l’elaboració del Pla Comarcal de les Persones Grans que es presentarà durant el mes de febrer.

El vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, que va participar de la sessió, va donar les gràcies per la gran tasca feta i va encoratjar als membres a seguir. Cuadras va manifestar la seva voluntat de seguir col·laborant molt estretament i va proposar, arribat el mes de febrer, presentar el Pla Comarcal de les Persones Grans en un consell d’alcaldes per aconseguir el màxim de complicitats possibles.

El Consell de la Gent Gran de l’Anoia es va crear el 2009 i està format per un conjunt de persones amb voluntat de promoure l’envelliment actiu i responsable. L’objectiu és treballar per al benestar de les persones grans recollint el saber i l’experiència que les persones adquirim al llarg de la vida.

Per a participar o per demanar més informació us podeu dirigir a: Consell Comarcal de l’Anoia, Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania al telèfon 93 805 15 85 o al correu electrònic ccasas@anoia.cat

Last modified: 21 de desembre de 2022