Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Dia Internacional de la Gent Gran a l’Anoia celebra una dècada de trobades relacionades amb la cultura de l’envelliment

10 de setembre de 2019

Aquest any la trobada es farà al Casal Cívic Igualada - Casal del Passeig i tractarà de la diversitat en la vellesa 

Les activitats compten amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona i estan organitzades pel Consell Comarcal de l’Anoia 

Dijous 26 de setembre tindrà lloc al Casal Cívic Igualada - Casal del Passeig la 10ª celebració anual del Dia Internacional de la Gent Gran a l’Anoia, coincidint amb el 10è aniversari de la constitució del Consell de la Gent Gran de l’Anoia. 

Per l’ocasió s’ha programat una jornada que comporta un gir important al que s’havia organitzat en les darreres edicions. Aquesta vegada, fruit de la diversitat que compta l’etapa vital de la vellesa s’ha volgut organitzar una jornada on quedi palesa aquesta diversitat i on totes les persones grans puguin sentir-se identificades. Una proposta de jornada atractiva, actual i que cerca la participació de totes les persones que vulguin aprendre, conèixer i compartir. Així, si fins ara la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran estava adreçat únicament a persones grans, en aquesta edició també vol incloure als professionals, càrrecs electes i altres persones interessades que vulguin aprendre sobre la cultura de l’envelliment. 

L’agenda d’actes es farà al llarg del dia, amb pausa per dinar, al Casal Cívic Igualada - Casal del Passeig. La jornada del proper 26 de setembre començarà a les 9 del matí amb l’obertura de portes i les acreditacions d’assistents i participants. La Benvinguda institucional serà a un quart de 10 del matí i al cap d’un quart d’hora, a dos quarts de deu, tindrà lloc la ponència “Vellesa: temps de perdre, temps de guanyar” de la mà de la Dra. Ana Gimeno-Bayón, psicoterapeuta, formadora i recentment retirada de la vida laboral. Més tard, a dos quarts d’onze es farà una pausa per al cafè i a les 11 s’iniciarà la Taula rodona amb el títol “Moments: Temps de dones”, on es proposarà un diàleg intergeneracional, conduït per Víctor Sastre i on també es projectarà el vídeo amb el mateix nom. 

A un quart i cinc minuts d’1 hi ha programada l’exposició de bones pràctiques de la comarca en l’acte “Experiències exprès”, el qual portarà l’agenda d’actes a la pausa per dinar, el qual anirà a càrrec de cada persona.

Les activitats de la tarda abordaran, principalment, el tema de la vellesa vinculada amb la diversitat funcional i cultural. Es començarà amb el passi de l’obra de teatre Romeu i Julieta, a càrrec d’un grup de persones grans amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Privada Àuria. A un quart de 5, persones de diferents orígens explicaran què significa i com s’envelleix en la seva cultura durant l’acte “Envellir sense fronteres” i a dos quarts de sis, es clausurarà la celebració amb un tast de sabors del món, que donarà el punt final a aquesta edició del Dia Internacional de la Gent Gran a l’Anoia.

La diada, a més de commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran, vol ser una jornada cultural, festiva i reivindicativa on les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes, reconeixent el seu valor en la societat. 

La jornada compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona, i està organitzada pel Consell Comarcal de l’Anoia. El Consell Comarcal agraeix especialment la col·laboració del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, Fundació Privada Àuria, IES Pere Vives Vich i del Casal Cívic Igualada - Casal del Passeig.

Totes les persones interessades  a participar en la jornada que realitzi la inscripció on-line que trobareu a la pàgina web del Consell Comarcal de l’Anoia o bé, per telèfon al 938051585 (extensió 1).

Last modified: 10 de setembre de 2019