Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena crea un distintiu per a identificar el seu producte de proximitat 

8 de març de 2022

Des d’ara, els consumidors podran identificar amb facilitat els productes produïts, elaborats i transformats a partir de matèries primeres d’aquest àmbit territorial

Els productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena ja tenen un distintiu per a identificar-los. L’objectiu de la implementació d'aquest segell és que els consumidors puguin identificar amb facilitat els productes produïts, elaborats i transformats a partir de matèries primeres d’aquest àmbit territorial. 

El distintiu ha de servir per aportar al consumidor una nova eina de decisió a l'hora de realitzar una compra. Ha de permetre identificar amb facilitat productes que siguin veritablement locals, tant pel que fa a les matèries primeres com en el global de la cadena de valor agroalimentària. Són productes de proximitat i de temporada, altament sostenibles i de qualitat, contribuint amb el seu consum a impulsar la economia local i a preservar els paisatges propers.  El distintiu es basa en el logotip del Parc Agrari i, progressivament, diversos productors l’aniran incorporant en els seus productes. 

Per tal d'emprar aquest distintiu, els agents agroalimentaris han de formar part de l'Associació de Productors de la Conca d'Òdena i complir els requisits establerts per aquesta, per tal d'assegurar al consumidor que aquells productes que s'identifiquen amb el distintiu realment provenen del territori del Parc Agrari i, per tant, reverteixen positivament al territori.

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena l’impulsa el Consell Comarcal de l'Anoia i, a nivell tècnic, compta amb la participació del Col·lectiu Eixarcolant. L'integren els ajuntaments de 15 municipis, productors agraris i ramaders, comerciants i restauradors de la Conca, així com agents del sector turístic.

Last modified: 8 de març de 2022