Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El programa R-Evoluciona per a emprenedors artesans finalitza amb èxit 

20 de març de 2024

  • La iniciativa ha acompanyat la professionalització de 12 projectes emprenedors d’artesans de la comarca 
  • Els participants aconsegueixen establir vincles de col·laboració entre ells, empreses i administració pública

Després de sis setmanes d'intens treball i aprenentatge, el programa R-EVOLUCIONA finalitza amb un balanç molt positiu. Aquest programa, dissenyat per acompanyar i professionalitzar els projectes de 12 emprenedors artesans de la comarca, ha demostrat ser una iniciativa fructífera i transformadora que ha aconseguit, entre altres objectius, que els participants estableixin relacions de col·laboració entre ells, les empreses i l’administració pública.

La clausura del programa, celebrada el passat 14 de març, va ser un esdeveniment marcat per la promoció de la innovació, amb l'objectiu de perpetuar el seu impacte social i fomentar la col·laboració entre artesans, empreses i administració pública del territori. Durant aquesta última jornada, els participants van posar en pràctica els coneixements adquirits durant les sessions, presentant les seves creacions amb un missatge més definit i destacant el valor afegit que aporten al seu treball.

Els 12 emprenedors que van participar en el programa han valorat l'experiència com a molt enriquidora, motivadora i útil. Han destacat la importància del suport rebut per posar focus i estructura als seus projectes, així com l'adquisició de nous coneixements en àrees clau com el marketing, la comunicació, les finances i les vendes. A més, han ressaltat la cohesió de grup i la xarxa de contactes que han establert durant el programa, generant noves oportunitats de col·laboració i compartint experiències i aprenentatges.

El catàleg creat amb les creacions dels artesans no només és una mostra del seu talent i diferenciació, sinó també una expressió dels valors que promouen: tradició, innovació i sostenibilitat. A nivell de valoració, els participants han puntuat el programa amb un 9,5 sobre 10 en termes de recomanació a altres emprenedors i artesans, i amb un 9,6 en l'experiència personal en el programa.

Amb aquest èxit rotund, la primera edició del programa R-EVOLUCIONA s'ha consolidat com una iniciativa fonamental per al creixement i la professionalització del sector artesà a la comarca de l'Anoia. El seu compromís i dedicació han estat exemplars, i ja s'espera amb expectació la pròxima edició per seguir impulsant el talent i la creativitat dels emprenedors locals.

R-EVOLUCIONA forma part del Pla d’Accions 2023-2024 del projecte Anoia en Transició. El programa està subvencionat i liderat pel Consell Comarcal de l’Anoia, en cooperació amb els municipis del Bruc, Copons, La Llacuna i Sant Martí de Tous, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic i la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.

Last modified: 20 de març de 2024