Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Els agents socials, de salut i seguretat de l’Anoia s’uneixen per crear un protocol d’intervenció en casos de maltractament a persones grans

22 de setembre de 2015

El Consell Comarcal coordina la fase pilot del programa, que es desplegarà arreu de Catalunya.
Les entitats de l’àmbit social i de salut de l'Anoia i els cossos de seguretat i justícia del territori treballen conjuntament amb el Consell Comarcal per elaborar un protocol a seguir en cas de detectar una situació de maltractament a una persona gran.

El passat dijous 17 de setembre es va donar el tret de sortida a l'elaboració del document, anomenat “Model territorial d’intervenció pel bon tracte a les persones grans”. El text establirà qui i com ha d’intervenir en un cas de maltractament, i quin ha de ser el seu seguiment.

Així, el passat dijous van fer-se dues sessions per a posar en marxa el projecte. Per una banda, es va convocar als membres de la mesa institucional, per tal de presentar-los la proposta i validar els tècnics que proposen pel grup motor. Aquesta mesa institucional està formada per gerents, caps, coordinadors i presidents de les diferents entitats implicades. La seva funció serà la de validar el treball elaborat pel grup motor.

Per altra banda, es va convocar als membres del grup motor, format pels tècnics de les entitats que formen part del projecte, que seran els que elaborin el protocol.
En la presentació hi van intervenir el vicepresident tercer de Serveis a les Persones del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Pérez; Elena Saura, en representació de l’àrea social de la Fundació Bancària “la Caixa”; la directora de Programa d’Envelliment Actiu i Autonomia Personal de la Diputació de Barcelona, Pilar Martínez; Rosa Passols, en representació de la Generalitat de Catalunya; i Marcel Balasch, en representació de Spora.

L'elaboració del protocol s'engloba dins del programa "Pel bon tracte a les persones grans a la comarca de l'Anoia", una iniciativa del Departament de Benestar i Família de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa”. Els objectius del programa són conscienciar i sensibilitzar a la població, visibilitzar situacions de maltractament a les persones grans i promocionar conductes de bon tracte a la gent gran.

Tot i que està previst que el programa es desplegui per tot Catalunya, l'Anoia ha estat una de les tres comarques pilot en el seu desenvolupament, per la  seva “implicació, trajectòria i experiència contrastada”.

Last modified: 5 de febrer de 2018