Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Emotiva celebració del Dia del Voluntariat a l’Anoia – El Consell Comarcal de l’Anoia organitza amb nou entitats més el Dia Internacional del Voluntariat

10 de desembre de 2014

El passat divendres 5 de desembre es va commemorar, per primer cop a la nostra comarca, el Dia Internacional del Voluntariat. L’acte, una celebració emotiva i que va permetre enfortir llaços entre les entitats participants, va tenir lloc a l’Equipament Cívic -Casal del Passeig.

L’ens comarcal, juntament amb les entitats participants al projecte Voluntariat Sènior a l’Anoia va organitzar una tarda lúdic festiva per unir els tres agents: administració, entitats i voluntaris/es. Les entitats participants van ser: Fundació Privada Àuria, Consorci Sociosanitari d’Igualada, Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra, Fundació Sanitària Sant Josep, AMPA Mare de Déu del Portal, Xarxa d’entitats de gent gran de Capellades, Atlas Fundació Sociocultural i les Dones de les Tardes del Dimecres.

Un total de 110 persones voluntàries van participar a la jornada que va seguir un programa molt intens. Primer es va gaudir del “Cafè amb experiència”; 6 taules rodones d’intercanvi d’experiències on cadascun dels voluntaris/es va poder parlar sobre la seva pròpia experiència de voluntariat en les seves entitats. Alhora, també es realitzava una taula de treball entre els tècnics de les entitats per poder establir formes de treball conjuntes. En aquest espai de les taules es van crear unes sinèrgies entre els participants que van valorar molt positivament.

Posteriorment, el Vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia, Àngel Soteras i Largo va presentar Arcadi Oliveres qui va oferir una xerrada que va despertar l’ interès de tots els assistents.
Tot seguit, es va fer un breu resum sobre la informació recollida en el “Cafè amb experiència” on es va demostrar la similitud de les respostes en les diferents taules sobretot en l’últim apartat quan es va parlar d’allò que aporta la realització d’una tasca voluntària (enriquiment personal, aprenentatge, gratificació, satisfacció, felicitat, ens sentim vius i útils, reps més del que dones, reverteix en un benestar personal, ens fa sentir realitzats, sentiment de reciprocitat en la societat, ens permet conèixer noves experiències, compartir coses noves, rebre afecte, etc.).

Acte seguit, es va procedir a l’entrega de diplomes i d’un petit obsequi per part dels gerents, directors i/o representants de totes les entitats participants als seus voluntaris/es. Un moment únic per a cada persona voluntària que va poder viure amb emotivitat el reconeixement públic de la seva tasca. L’obsequi el va elaborar les persones del Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Privada Àuria.

Per acabar d’amenitzar la tarda, el Conservatori Municipal de Música d’Igualada va regalar un petit repertori de música d’un duet de cambra: Ona Alonso (guitarra) i Marc Claramunt (flauta de bec). Un punt que va acabar de donar emotivitat a la jornada. Enric Senserrich, acompanyat d’aquest duet de cambra va recitar l’entranyable “Poema als Voluntaris” de Miquel Martí i Pol.
Amb aquet toc musical es va obrir pas al petit refrigeri que va oferir el Casal del Passeig amb la col·laboració de l’empresa Dillepasa, S.L.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia volem agrair la inestimable col·laboració a totes les entitats col·laboradores (tècnics i màxims representats en la jornada), voluntaris, voluntàries, Casal del Passeig, empresa Dillepasa i a totes les persones que han fet possible l’esdeveniment. Fruit d’aquest treball en xarxa s’ha aconseguit complir els dos objectius principals: donar reconeixement a les persones voluntàries i acompanyar de la mà a les entitats de la comarca que tenen voluntariat.

Last modified: 5 de febrer de 2018