Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Es presenta el Pla de senders turístics de l’Anoia

19 de juny de 2018

Anoia Turisme del Consell Comarcal amb la col·laboració de tots els ajuntaments de l’Anoia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha elaborat el Pla de Senders Turístics de l’Anoia. Es tracta d’un gran projecte estratègic que fomenta els atractius turístics de la comarca tot posant en valor una xarxa de senders que suma prop de 1500 quilòmetres i que es pot fer a peu o amb bicicleta. El document es va presentar el passat dimecres 13 de juny en un acte davant dels alcaldes, regidors i tècnics de la comarca al Campus Motor de Castellolí.

L’Elaboració del pla ha anat a càrrec de l’empresa ACNA, SL. Actualment la demanda d’informació sobre camins i senders és una de les més importants per part dels visitants de la comarca. A través del pla de camins i senders, es potencia una oferta turística que destaca el llegat natural i cultural de l’Anoia i és un mitjà excel·lent per descobrir i apropar la comarca a ciutadans, visitants i turistes. L’Anoia posseeix un important patrimoni natural i cultural que ara es posa de relleu amb el pla de camins i senders, que vol ser un dels potencials per atraure més visitants i que tingui una repercussió econòmica a l’Anoia.

El treball que s’ha realitzat ha pogut definir la xarxa de senders de l’Anoia, tot estructurant el territori en diferents eixos que ordenen el territori, vertebren les connexions i connecten les àrees naturals per aconseguir un efecte multiplicador. En una següent fase, caldrà fer noves inversions per senyalitzar els camins i senders i les obres de millora. Aquests camins estan segregats del trànsit rodat i són plenament compatibles amb l’ús ciutadà. El Pla no obliga a l’habilitació́ de la xarxa, ni a la seva senyalització́ total. Determina un marc d’actuació́ i assenyala prioritats –els eixos, la connectivitat, la polivalència.

Joan Carbó, el conseller de Turisme i Comerç, va explicar que aquest pla és un altre l’impuls turístic per a la comarca, la xarxa crea un espai de vinculació entre economia i entorn natural, una oportunitat de promoció econòmica per al territori.

Last modified: 19 de juny de 2018