Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Èxit de participació a la formació Voluntariat Sènior a l’Anoia

21 de juny de 2017

El Consell Comarcal de l’Anoia, juntament amb les entitats participants al projecte Voluntariat Sènior a l’Anoia va organitzar una formació d’”Iniciació al Voluntariat” per a facilitar els coneixements a les persones adultes que inicien una tasca voluntària en qualsevol de les entitats de la comarca.

La formació, en la que hi ha participat un total de 22 persones de les diferents entitats participants al Voluntariat Sènior a l’Anoia i la docència ha estat a càrrec de Sílvia Soler, s’ha realitzat gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Les entitats participants al projecte Voluntariat Sènior a l’Anoia continuen essent: Fundació Privada Àuria, Consorci Sociosanitari d’Igualada, Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra, Fundació Sanitària Sant Josep, AMPA Mare de Déu del Portal, Xarxa d’entitats de gent gran de Capellades i Atlas Fundació Sociocultural. Enguany, però, s’està duent a terme una actualització de la “Guia de projecte” per tal d’acollir més entitats i altres projectes en els quals es requereixen de voluntaris/àries.

En aquestes quatre sessions amb una durada total de 12 hores s’ha demostrat la similitud d’inquietuds en la tasca voluntària (enriquiment personal, aprenentatge, gratificació, satisfacció, incerteses, el dol, etc). Com a proposta del grup de voluntaris/àries ha sorgit la necessitat de poder compartir un espai on es pugui parlar de la tasca voluntària, les emocions que genera, etc. Així com també poder realitzar altres formacions més especifiques per atendre millor.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia volem agrair la inestimable col·laboració a totes les entitats col·laboradores, voluntaris i voluntàries. Fruit d’aquest treball en xarxa s’ha aconseguit complir els dos objectius principals: facilitar el coneixement a les persones voluntàries i acompanyar de la mà a les entitats de la comarca que tenen voluntariat. 

Last modified: 5 de febrer de 2018