Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Èxit de participació en el Dia Mundial de la presa de consciència contra el maltractament a la gent gran a les xarxes socials d’Internet

25 de juny de 2019

Les entitats de la comarca s’uneixen per fer present el fenomen del maltractament a les persones grans utilitzant l’etiqueta #15dejunyanoia #maltratomayores

El Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada, l’ Institut Català de la Salut, la Fundació Sanitària Sant Josep, amb el suport de, la Fundació Privada Àuria, i els mitjans de comunicació, han organitzat per segon any consecutiu, accions de sensibilització en el “Dia Mundial de la Presa de Consciència contra els Maltractaments a les Persones Grans” que es va commemorar el passat dissabte15 de juny.

Fruit de la Comissió Tècnica de Seguiment de la Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació davant els maltractaments a les persones grans, va néixer una subcomissió on professionals de les diferents entitats han treballat per visibilitzar el silenciat fenomen dels maltractaments a les persones grans. 

Enguany, les accions que es van proposar giraven entorn la iniciativa de promoure l’etiqueta #15dejunyanoia #maltratomayores a les xarxes socials d’Internet, a fi de donar visibilitat aquest fenomen i sensibilitzar la població. 

Per tal de donar empenta aquesta idea, el passat dissabte 15 de juny, professionals i membres del Consell de la Gent Gran de l’Anoia van estar presents al Mercat Municipal de la Masuca d’Igualada, al Mercal Municipal de Calaf i al Mercal Municipal de Piera. A allà, es podien trobar photocalls on poder-se fer fotografies per, posteriorment cada persona penjar-la a la seva pròpia xarxa social acompanyada dels hashtags proposats.  Tanmateix, també es van repartir prospectes sobre els tipus de maltractaments existents i amb consells de com prevenir-los. 

Val a dir que aquests photocalls han estat dissenyats i elaborats pel grup de persones grans de la Fundació Privada Àuria; valor afegit que s’ha volgut transmetre tenint en compte les diferents formes d’envellir que existeixen.

Els centres residencials, centres diürns i entitats de persones grans de l’Anoia, també s’han adherit a aquesta proposta per reivindicar el dret de les persones grans a viure dignament. Per aquest motiu, des del 3 de juny es va informar a usuaris i usuàries, així com també a les famílies, de la iniciativa i van penjant fotos amb els Pohotocalls i les seves etiquetes corresponents a les seves pròpies xarxes socials. 

L’Anoia fomenta des del 2009 diferents accions adreçades a la protecció de les persones grans del territori: creació d’una comissió per abordar les situacions de maltractament a les persones grans i l’elaboració de la “Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans” (2017), entre altres accions. 

La inquietud dels professionals davant d’aquest fenomen el qual cada vegada hi ha més dades, fa possible poder avançar en la detecció, l’abordatge i l’eradicació d’aquest tipus de situacions. Així doncs, agrair el compromís d’aquests professionals així com també a les entitats per fer possible la commemoració d’aquest dia, especialment a les persones grans i als ens locals.

Last modified: 25 de juny de 2019