Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

EXPERIÈNCIA ARTESANA

Apropa’t i gaudeix de l’artesania a l’Anoia

Experiència Artesana, és un esdeveniment que neix a la comarca de l’Anoia amb la finalitat de generar experiències al voltant de l’artesania a través de la formació i de la difusió de la cultura artesana.

La proposta s’emmarca dins el projecte Anoia en Transició, i vol apropar la cultura artesana, tant als artesans i artesanes de la comarca, que tenen una relació més professional amb l’artesania, com al públic local, que d’una manera més àmplia, pugui percebre-la des d’una vessant més lúdica o experiencial.

Un programa d’activitats repartides en quatre dies i en quatre poblacions: El Bruc, Sant Martí de Tous, Copons i La Llacuna.

Propostes que ens portaran a establir un diàleg entre les mans i el material, apropar-nos als oficis i els processos creatius, conèixer el potencial de l’artesania junt a altres disciplines i adquirir eines per enfortir els nostres projectes.

L’esdeveniment està organitzat per Anoia en Transició, impulsat per la Diputació de Barcelona, Artesania Catalunya del Consorci de Comerç Artesania i Moda ( CCAM) de la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Anoia, els ajuntaments del Bruc, Copons, La Llacuna i Sant Martí de Tous, i la col·laboració de l'Escola Municipal d'Art i Disseny Gaspar Camps, Copons in Loft, Amics del Cinema de Tous i Origen Llacuna.

PROGRAMA

3 de febrer - 10.00 h a 14.00 h

Workshop. L’ARTESANIA, UNA PROFESSIÓ APASSIONANT PERÒ TAMBÉ  RENDIBLE

Formació pràctica orientada a l’acció, on trobar solucions de manera personalitzada per al teu negoci, i aprendràs a fer servir eines molt pràctiques i  visuals que et serviran per renovar-te cada cop que la situació de la teva empresa o els teus productes i serveis canviïn. 

Dirigit a professionals artesans i creatius, en qualsevol de les etapes en que es trobi el teu negoci.                                       

A càrrec de: Mónica Rodríguez, experta en negocis creatius i fundadora de Empresas Creadoras

Lloc: Ajuntament del Bruc. Bruc del Mig, 55. El Bruc

Inscripció: https://forms.gle/7Un4Eh7DrGNpkNRf7

Activitat gratuïta. Places limitades.


4 de febrer - 18.00 h. 

Projecció documental i debat posterior. L’ARTESANIA AL CINEMA 

Selecció de documentals de la II i III Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania, iniciativa que impulsa Artesania Catalunya de la Generalitat i que ofereix una programació de peces audiovisuals dedicades al món de l’artesania. Per aquesta ocasió, ha seleccionat set propostes audiovisuals que parlen d’artesania amb mirades molt diverses i enriquidores.

Posterior conversa i reflexió sobre el present i futur de l’artesania.

Dirigit al públic en general.

Comissariat per: Artesania de Catalunya de la Generalitat i el gestor cultural especialitzat en l’àmbit artesanal i audiovisual, David Hierro. 

Lloc: Cinema de Tous. C/ Indústria, 3. Sant Martí de Tous

Inscripció: https://forms.gle/VCLxxrSsuUbrpg6b6

Activitat gratuïta. Aforament limitat.


12 de febrer - 10.00 h a 12.00 h 

Taller monogràfic. ARTESANIA EN CUIR

En aquest taller es donarà forma a un accessori artesanal fet amb cuir reciclat. Un diàleg entre les mans i el material on es propiciarà que flueixin les idees. 

Dirigit a artesans/es, dissenyadors i qualsevol persona que tingui curiositat per una tècnica manual.

A càrrec de: Olga Lubochka, artesana i artista del cuir i docent a l'Escola Gaspar Camps d'Igualada.

Lloc: Espai Taller de Copons in Loft. Carrer Raval, 5. Copons

Inscripció: https://forms.gle/SgpeZDycadXgBkQg8

Activitat gratuïta. Places limitades.


18 de febrer - 19.00 h 

Xerrada i degustació. L’ARTESANIA A LA TAULA

Un espai on debatre sobre el paper que juga i pot jugar l’artesania dins l’experiència gastronòmica. Un diàleg entre professionals amb trajectòria on explorar els beneficis i sinèrgies de treballar plegats, i sobre quin és el potencial del producte artesà dins l’àmbit de la gastronomia. 

Posterior degustació i presentació del projecte Origen Llacuna.

Dirigit al públic en general.

Ponents: Eulàlia Oliver i Glòria Ferrer del Taller Bugambilia. Sergi Ortiz de l'Antic Forn de Cervera.Modera: Cecilia González del taller d’artesania iart tèxtil Desedamas.

Lloc: Espai Origen Llacuna. Plaça Major, 18 La Llacuna 

Inscripció: https://forms.gle/2bK2e91ewGw3WUwF9


TALLERS OBERTS

Vols conèixer de primera mà les tècniques i processos creatius artesanals, i als creadors i creadores que hi ha darrera de cada peça i de cada projecte a la comarca de l’Anoia?

En breu més informació i inscripcions a www.anoia.cat