Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Ke divi!, emprendre per tornar als orígens

29 de desembre de 2016

La família de Jordi Sangrà és de tradició hostalera. I ell, després d'estudiar, fer estades a l'estranger i treballar en diferents restaurants, reconeix que “arriba un dia en el que vols tenir alguna cosa pròpia”. I fer-ho “a prop de casa, podent comptar amb el suport familiar, sempre m'havia fet molta gràcia”. Un camí que en Jordi considera “un retorn als orígens familiars”. I el juliol de 2014 va obrir a Calaf la cafeteria restaurant Ke divi!. Per engegar el seu propi negoci va recórrer al servei d'assessorament empresarial del Consell Comarcal de l'Anoia, on recorda que “ens van atendre molt bé, ens van ajudar a fer el pla d'empresa i a trobar finançament a través dels bancs”. Un suport que Sangrà considera “clau per haver arribat a aquest punt”.

Els inicis, però, no van ser fàcils. El jove emprenedor explica que Calaf, “és un poble, castigat per la crisi, i on les coses noves... t'han de conèixer”. Per guanyar-se el reconeixement i confiança dels clients van iniciar diferents activitats com sopars amb maridatge de vins, “coses que ens donessin vida”. La seva filosofia és molt clara: “no hem de fer el que fan els altres”. Per contra, Jordi Sangrà reivindica que volen “destacar-se i fer coses diferents, però sempre destacant la cuina tradicional”.

I així, “fa cosa d'un any vam veure que la gent ens començava a respectar”. I les perspectives pel negoci del Jordi són bones: “estem creixent i estem mirant d'ampliar la capacitat del restaurant”.

El servei d’atenció a l’emprenedor del Consell Comarcal de l'Anoia, conjuntament amb l’Ajuntament de Vilanova del Camí, l’Ajuntament de Masquefa i l’Ajuntament d’Igualada, realitzen accions i serveis dirigits a totes les persones que estiguin pensant en obrir el seu propi negoci. S’ofereix orientació i assessorament dels passos i tràmits que s’han de dur a terme, des de l'anàlisi de l'oportunitat empresarial fins a la creació de l'empresa, a més d'oferir jornades, seminaris i activitats formatives per a millorar i ampliar les capacitats i habilitats dels futurs empresaris i empresàries.

Les accions d’emprenedoria que ofereixen aquestes entitats estan incloses dins el Programa Foment de l’Emprenedoria de la Xarxa Emprèn que està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu i incloses dins el Programa de Cens Local de Serveis a les Empreses que està subvencionat per la Diputació de Barcelona. Totes les persones que estiguin pensant a obrir el seu propi negoci poden adreçar-se a qualsevol de les quatre entitats on rebran informació i orientació per a la creació d’una empresa.

Més informació:
Consell Comarcal de l’Anoia - Plaça Sant Miquel, 5 d’Igualada. Tel. 938051585
Ajuntament de Vilanova del Camí. Centre Innovació Anoia - C/ dels Impressors, 12 de Vilanova del Camí. Tel. 938054411
Ajuntament d’Igualada. Ig-Nova Tecnoespai - Av. Barcelona, 105 d’Igualada. Tel. 938066555 Ajuntament de Masquefa.
Centre Tecnològic Comunitari - Av. Catalunya, 60 de Masquefa. Tel. 937727828

Last modified: 5 de febrer de 2018