Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La Diputació de Barcelona rep l’estatus de Destinació Biosphere Gold de la que en forma part Anoia Turisme

15 de gener de 2019

El Consell Comarcal és l'ens gestor i impulsor a l’Anoia perquè les empreses s’adhereixin al compromís per la sostenibilitat turística, Biosphere.

La Diputació de Barcelona ha rebut l’estatus de Destinació Biosphere Gold i la renovació de la certificació “Biosphere Destination”  com a impulsora de les tres marques turístiques de la comarques barcelonines: Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona. 

Aquest distintiu reconeix no només la sostenibilitat turística desenvolupada a partir de la certificació Biosphere sinó el treball per estendre aquest compromís a les empreses i serveis turístics de la destinació.

En aquest sentit, a l’Anoia, el Consell Comarcal de l’Anoia, Anoia Turisme dins la marca “Paisatges Barcelona”, treballa per la implementació del compromís per la sostenibilitat turística Biosphere als agents turístics de la comarca, perquè s’adhereixin a aquesta metodologia de treball en la línia de la qualitat i la sostenibilitat.

L’adhesió al compromís implica assumir els principis de gestió sostenible, desenvolupament econòmic i social, conservació i millora del patrimoni cultural, conservació ambiental, qualitat i seguretat i implicació del visitant. 

El passat 2018, a l’Anoia, 7 empreses i serveis van obtenir l’acreditació de la renovació del compromís Biosphere: Punt de difusió i cultural d’Igualada, Oficina de Turisme de Calaf,  Observatori de Pujalt i els allotjament rurals de Cal Fuster de la Plaça de Tous, Cal Barrusca de Prats de Rei, Cal Prat de Calonge de Segarra i Cal Morei de Santa Càndia a Orpí. I, l’Ajuntament de Capellades i el Punt d’Informació Turístic de la Tossa, van obtenir l’acreditació del seu compromís per la sostenibilitat turística, per primera vegada.

Tots els agents turístics interessats a participar al projecte cal que us poseu en contacte amb Anoia Turisme al Consell Comarcal de l’Anoia a través del correu electrònic:  turisme@anoia.cat o al telèfon 93 805 15 85.

Destinació Biosphere Gold

La categoria Gold s’adquireix després d’un procés d’auditoria i exigeix que, a més de la certificació de Biosphere de la pròpia destinació, s’hagi desenvolupat un treball d’implicació de les empreses de la destinació, que obtenen el segell Biosphere Commited Entity.

La Diputació de Barcelona ha estat pionera en promoure, a través del seu programa “Compromís per a la Sostenibilitat”,  les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i el seu reconeixement a través d’un distintiu, pel desenvolupament del turisme sostenible des d’una perspectiva integral i el treball col·lectiu. Actualment, hi participen més de 300 empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona.

Les tres marques turístiques, impulsades per la Diputació, que hi ha a la demarcació de Barcelona (Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona), van obtenir  al juliol de 2017 la certificació Biosphere com a destinacions turístiques sostenibles per complir els requisits de l’estàndard “Biosphere Destination”. Aquesta certificació l’atorga l’Institut de Turisme Responsable, organització internacional que promou des de fa més de 20 anys el turisme responsable en tot el món, soci de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i del Global Sustainable Tourism Council (GSTC); els seus criteris estan alineats amb el compliment del 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

Last modified: 15 de gener de 2019