Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Anoia promou el “Donem veu” del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya

2 de juliol de 2019

S’han realitzat múltiples sessions precongressuals a tota la comarca per promoure la màxima participació de les persones grans al Congrés

El Consell de la Gent Gran de l'Anoia ha donat a conèixer a les persones grans de la comarca al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya (8è CNGG), a través de 13 xerrades informatives durant el mes de juny, amb el suport de les dinamitzadores i ens locals. Aquestes sessions informatives han tingut lloc a Jorba, Vilanova del Camí, Carme, Capellades, Piera, La Llacuna, Igualada, Vallbona d’Anoia, Hostalets de Pierola, Masquefa, Cabrera d’Anoia, Òdena i Calaf.

El Consell de la Gent Gran de l'Anoia considera un èxit l'abast de les xerrades èxit, ja que han arribat a un 40 per cent dels municipis, en els quals viu el 81 per cent de la població anoienca. L'objectiu d'aquestes activitats informatives és poder recollir les opinions de totes les persones grans possibles del territori per poder-les reflectir en el 8è CNGG, i així, complir amb el lema de l'esdeveniment: “Donem veu” a les persones grans.

Després d'aquesta fase precongressual en què s'ha fet la recollida de les aportacions de les persones grans d'arreu del territori català i s'han elegit els delegats, arribarà la fase congressual, en què es recolliran les esmenes dels delegats als textos de proposta de les ponències. L'acte principal del 8è CNGG tindrà lloc al monestir de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, el 25 d’octubre de 2019. Per la seva ubicació al cor de Catalunya, es considera un punt intermedi perquè totes les persones hi puguin assistir. 

Finalment, hi haurà la fase postcongressual en què es trametrà a  a les administracions, institucions i entitats competents el manifest amb les conclusions recollides a l'acte congressual, fent un seguiment de l’evolució i del compliment i difusió al territori. L’objectiu és poder garantir la coordinació i el seguiment actiu de les accions que s’estan duent a terme. Aquestes actuacions tenen la voluntat de donar compliment als acords que s’assoliran al Congrés, i que han de marcar l’agenda política en l’àmbit de les persones grans fins a la propera edició congressual, segurament l’any 2023, quan està previst que se celebri el 9è CNGG.

El  8è CNGG el va convocar el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani el 5 de desembre de 2018, a proposta i en el marc del Ple del Consell de la Gent Gran de Catalunya.

Last modified: 2 de juliol de 2019