Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’E-bike Tour Anoia recorrerà els camins de la comarca el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig

22 de març de 2022

Aquesta iniciativa esportiva no competitiva permet descobrir el patrimoni de la comarca, endinsar-se en els seus paisatges i gaudir de la seva gastronomia

Els amants de la bicicleta elèctrica o convencional tenen una cita els dies 30 d’abril i 1 de maig a l’E-bike Tour Anoia, una iniciativa esportiva no competitiva i de promoció turística que els portarà a recórrer els indrets naturals i patrimonials més simbòlics de la comarca i els farà gaudir de la seva millor gastronomia.

La primera etapa, dissabte, sortirà del Parc Central d’Igualada a partir de les 9h. Hi haurà esmorzar al Bruc, amb pa amb tomàquet, embotits, vins i oli del Bruc. El dinar serà als Hostalets de Pierola, on també es podran carregar les bateries de les bicicletes elèctriques, i l’arribada serà novament a Igualada, amb una degustació de productes de l’Anoia gentilesa d’Igualada Comerç i la sectorial de Turisme de la Unió Empresarial de l’Anoia. També hi haurà música en viu. L’endemà, diumenge, se sortirà també del Parc Central d’Igualada a partir de les 8:30h, hi haurà esmorzar al castell de La Pobla de Claramunt i, a l’arribada a la capital de la comarca, s’oferirà un vermut final a tots els participants.

Divendres 18 de març es va fer la presentació als Hostalets de Pierola, amb la presència dels consellers de Turisme i d’Esports del Consell Comarcal, Dani Gutiérrez i Rafael Galván, del regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè, de l’alcalde de La Pobla de Claramunt, Toni Mabras, de l’alcalde dels Hostalets de Pierola, Gerard Parcerisas, i d’altres regidors i regidores del territori.

El conseller de Turisme, Dani Gutiérrez, afirma que “promovem que l’Anoia esdevingui una e-bike land, un territori e-bike de referència a nivell català, tot seguint l’estratègia del territori basada en el turisme sostenible i especialitzada en el segment slow tourism”. Afegeix, a més, que “la iniciativa de les Vies Blaves del riu Anoia, liderada per la Diputació de Barcelona, ja comença a ser una realitat. A través de l’ebike i d’altres projectes ens alinearem per fer que aquelles persones que arribin a la comarca seguint el riu Anoia facin ús de la nostra xarxa de camins i de la infraestructura associada a la bicicleta elèctrica, per arribar als nombrosos municipis i punts d’interès de la nostra comarca”. El conseller recorda també que la comarca disposa d’una completa xarxa d’allotjaments turístics que es pot trobar al web www.anoiaturisme.cat.

L’E-bike Tour Anoia l’impulsen el Consell Comarcal de l’Anoia i els Ajuntaments d’Igualada, El Bruc, La Pobla de Claramunt i Els Hostalets de Pierola, amb la col·laboració d’Anoia Turisme. És una forma activa, dinàmica i original de viure la vida a l’aire lliure, una proposta d’activitat no competitiva amb bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica, que posa en valor el patrimoni, la natura i la gastronomia del territori.

Les inscripcions, per una etapa o per totes dues, es poden efectuar al web www.ebiketour.es. També s’ofereix la possibilitat de llogar bicicletes per participar-hi.

Last modified: 22 de març de 2022