Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

MC Born by cala: Emprendre per seguir la tradició familiar

21 de desembre de 2016

La família de Josep Maria Calafell és de tradició botiguera. Regenta des de fa 40 anys l’establiment Modes Calafell de Santa Margarida de Montbui. Per això, quan es va quedar a l’atur després de 10 anys de treballar en una empresa va tenir clar que seguiria el seu propi camí en el món del tèxtil i el comerç.

Per fer-ho es va adreçar al servei d’assessorament Anoia emprèn del Consell Comarcal de l’Anoia, on el van ajudar amb els tràmits per engegar el seu negoci i en la elaboració del pla d’empresa. Així, fa tres anys que va obrir MC Born by Cala, una botiga a la travessia Sant Sebastià d’Igualada que té dues línies de negoci: “nosaltres a banda de vendre producte, també el personalitzem”, com explica Josep Maria Calafell. Així, la venda de roba per a infants des del naixement fins als 16 o 18 anys -en funció de la marca- conviu amb la personalització de productes. La planta baixa es destina a superfície dedicada a la moda, especialment les marques Mayoral i Tuc Tuc, de les que són distribuïdors oficials a la ciutat, mentre al pis superior hi ha el taller on es realitza la personalització de productes tèxtils o de marxandatge, com samarretes, motxilles o tasses.

El nom del seu negoci conserva referències al negoci familiar de Montbui, però també juga amb la paraula Born, que significa naixement en anglès i és el nom de la famosa botiga de discos que hi havia al mateix local anys enrere.

Calafell reconeix que “emprendre és molt maco, però també és molt dur”. Entre les dificultats que es troba indica que “hi ha molts impostos i costa de tirar endavant”. Malgrat tot, està satisfet i no dubta a recomanar el servei d’assessorament del Consell Comarcal de l’Anoia a tothom qui vulgui fer realitat una idea de negoci.

El servei d’atenció a l’emprenedor del Consell Comarcal de l'Anoia, conjuntament amb l’Ajuntament de Vilanova del Camí, l’Ajuntament de Masquefa i l’Ajuntament d’Igualada, realitzen accions i serveis dirigits a totes les persones que estiguin pensant en obrir el seu propi negoci. S’ofereix orientació i assessorament dels passos i tràmits que s’han de dur a terme, des de l'anàlisi de l'oportunitat empresarial fins a la creació de l'empresa, a més d'oferir jornades, seminaris i activitats formatives per a millorar i ampliar les capacitats i habilitats dels futurs empresaris i empresàries.

Les accions d’emprenedoria que ofereixen aquestes entitats estan incloses dins el Programa Foment de l’Emprenedoria de la Xarxa Emprèn que està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu i incloses dins el Programa de Cens Local de Serveis a les Empreses que està subvencionat per la Diputació de Barcelona. Totes les persones que estiguin pensant a obrir el seu propi negoci poden adreçar-se a qualsevol de les quatre entitats on rebran informació i orientació per a la creació d’una empresa.

Més informació:
Consell Comarcal de l’Anoia - Plaça Sant Miquel, 5 d’Igualada. Tel. 938051585
Ajuntament de Vilanova del Camí - Centre Innovació Anoia – C/ dels Impressors, 12 de Vilanova del Camí. Tel. 938054411
Ajuntament d’Igualada - Ig-Nova Tecnoespai – Av. Barcelona, 105 d’Igualada. Tel. 938066555
Ajuntament de Masquefa - Centre Tecnològic Comunitari – Av. Catalunya, 60 de Masquefa. Tel. 937727828

Last modified: 5 de febrer de 2018