Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Oficina Jove de l’Anoia organitza tallers pràctics perquè els joves superin amb èxit les entrevistes de feina

23 de juliol de 2015

Les sessions, basades en un procés de selecció de personal real, han començat aquest mes de juliol amb una vintena de participants i es reprendran el setembre vinent.
L’Oficina Jove de l’Anoia ha posat en marxa una nova experiència per tal d’ajudar els joves a preparar-se per afrontar entrevistes de feina amb èxit. Es tracta d’uns tallers vivencials on els participants han de superar un procés de selecció basat en una oferta de feina real. D’aquesta manera, coneixen els diferents processos i tècniques de selecció, treballen les seves competències i prenen consciència de la importància de formar-se al llarg de tota la vida.

Els tallers es duen a terme cada dijous durant aquest mes de juliol i s’adrecen als joves inscrits al programa de Garantia Juvenil i a l’assessoria laboral de l’Oficina Jove de l’Anoia. Es tracta de nois i noies que estan buscant feina i volen adquirir les habilitats necessàries per superar amb èxit una entrevista de feina.

El funcionament consisteix en sotmetre’ls a un procés de selecció basat en una oferta de feina real d’empreses de la comarca i la resta del territori. Fins ara hi han participat 20 joves amb els quals s’ha treballat una tècnica anomenada ‘speed dating’, mitjançant la qual els participants han de presentar la seva candidatura en tres minuts. També s’abordaran altres tècniques de selecció com les dinàmiques de grup i l’entrevista guiada. A partir d’aquí es valoren les seves habilitats socials i comunicatives, la seva trajectòria laboral i acadèmica i les competències que han adquirit. Les professionals de l’Oficina Jove fan una valoració personal i grupal del procés de selecció i exposen quines han estat les potencialitats de cadascú i quins aspectes i competències han de millorar.

Aquestes sessions es complementen amb un acompanyament individual a càrrec de l’impulsora de Garantia Juvenil, projecte cofinançat entre el SOC i el Fons Social Europeu, i l’assessora laboral per treballar els aspectes a millorar i oferir eines i recursos adaptats a cada jove i les seves necessitats. Un altre dels objectius dels tallers és despertar en els joves la necessitat de formar-se continuadament reciclar-se al llarg de la seva vida per mantenir la capacitat d’adaptació a possibles canvis relacionats amb el món laboral. Paral·lelament, també s’ofereix als joves formació gratuïta en idiomes, en català, anglès i alemany a diferents nivells, així com en noves tecnologies.

Els tallers, que es realitzen durant el mes de juliol, tindran continuïtat a partir de setembre. Els joves interessats en assistir-hi es poden posar en contacte amb l’Oficina Jove de l’Anoia mitjançant el correu electrònic: anoia@oficinajove.cat, trucant al 93 805 15 85, extensió 4, enviant un whatsapp al 679 964 669, mitjançant la pàgina web www.anoiajove.cat o bé al Facebook: https://www.facebook.com/anoia.jove.

{loadpositionshare}

Last modified: 5 de febrer de 2018