Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Quatre joves anoiencs faran un intercanvi europeu de la mà del Servei de mobilitat internacional del Consell Comarcal

15 de març de 2015

Quatre joves de la comarca participaran en un intercanvi europeu mitjançant el Servei d’assessorament en mobilitat internacional de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Anoia,  inaugurat al gener. Una associació externa, la Víbria Intercultural, gestiona aquest servei que ofereix informació, suport i assessorament als joves que volen marxar a l’estranger, ja sigui a fer un voluntariat, a seguir estudiant o d’intercanvi.

Pablo Fernández, d’Igualada, i Sharay Rodríguez, de Vilanova del Camí, han estat els dos joves seleccionats per participar al ‘Diet Sharing’, un intercanvi que tindrà lloc a final d març a Putignano (Itàlia),  on es trobaran amb altres joves europeus per tal de descobrir la diversitat cultural d’Europa mitjançant la gastronomia de cada país.

Els altres dos seleccionats, Enric Almirall, de Piera, i Alba Medina, de Santa Margarida de Montbui, aniran a Dinan (a la Bretanya francesa) per participar en el projecte ‘Une autre approche’, en el quals els joves exploraran, mitjançant eines d’educació no formal, nous models de consum que es basen en la creativitat i alhora prioritzen el bé comú. També interaccionaran amb la població local, coneixent iniciatives de tot tipus que els acostaran a l’anomenada economia col·laborativa.

Tots quatre joves s’han mostrat molt il·lusionats davant l’oportunitat de viure aquestes experiències a l’estranger. Pablo Fernandez explica que va decidir presentar la candidatura motiva  “pel fet de poder marxar a un país estranger, amb altra gent jove, i poder gaudir d'una setmana sencera aprenent coses noves; a part, és clar, d'emportar-me una nova experiència i poder conèixer món, ja que mai abans he fet res semblant”. Espera poder treure el màxim profit d’aquest programa d’intercanvi  “i absorbir tots els coneixements possibles, a més de desenvolupar i millorar el meu anglès i fer noves amistats.”

De la seva banda, la Sharay Rodríguez confessa que encara no se’n sap avenir: “Vull donar les gràcies a Víbria Intercultural per donar-me la gran oportunitat de poder viatjar durant una setmana a Itàlia i conèixer persones, costums, gastronomia, història i moltíssimes coses més”.

També molt il·lusionat es mostra l’Enric Almirall: “Fa unes setmanes vaig veure l’anunci de l’associació La Víbria Internacional  que informava sobre un intercanvi juvenil a Dinan (França) per parlar sobre l'economia col·laborativa, i aprendre a compartir de forma responsable, i no m’ho vaig pensa”. “M’agradaria animar a tots els joves de la comarca a viure experiències similars, ja que és important la formació continuada, despertar l’esperit crític i generar debat, tot compartint diferents punts de vista de joves d'arreu d'Europa”. En la seva opinió, “el futur serà en col•lectiu i aleshores recordaré les experiències i vivències d’aquell intercanvi a Dinan.”

Finalment, l’Alba Medina afirma que “una de les millors investigacions que es poden fer  és  experimentar i conèixer per un mateix. Per aquest motiu els intercanvis europeus de primavera ofereixen l’oportunitat de descobrir  noves cultures, conèixer gent diferent i compartir moments que surten de la nostra vida quotidiana”. Per a l’Alba “és important veure altres horitzons per intercanviar idees i trobar noves sortides alternatives al sistema actual”

Els quatre joves anoiencs es van trobar el dissabte 28 de febrer a Terrassa amb la resta de participants d’arreu de Catalunya, on van gaudir d’un matí ple d’activitats amb l’objectiu de trencar el gel entre ells i preparar el viatge. Tots ells animen als joves de la comarca a participar en un intercanvi.

Els interessats a viure una experiència a l’estranger es poden  adreçar els dijous a la tarda (de 16h a 19h) a l’Oficina Jove de l’Anoia, a la seu del Consell Comarcal (plaça Sant Miquel, 5, d’Igualada). També poden demanar hora a www.anoiajove.cat (assessoria de mobilitat internacional) i seguir les novetats de noves convocatòries a l’estranger a http://lavibria.wix.com/eu, al Facebook: /anoiajove o al Twitter: @anoiajove

Last modified: 5 de febrer de 2018