Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

3 anys del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia

29 de febrer de 2012

La “Fira de projectes” que pretén aglutinar l’oferta i la demanda de voluntariat sènior a la nostra comarca, serà una de les novetats d’aquest 2012.

El passat 23 de febrer els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia es van reunir a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia per a realitzar la tercera Assemblea General. Van participar-hi més de cinquanta persones entre gent gran, tècnics i professionals de l’àmbit de la gent gran.

L’assemblea va ser presidida pel president del Consell Comarcal i del Consell Consultiu de la Gent Gran, Xavier Boquete acompanyat dels consellers de Serveis Personals, Angel Soteras, i d’Acció Social i Ciutadania, Jordi Batalla i del vicepresident del Consell Consultiu de la Gent Gran, Enric Senserrich.

En un primer bloc es van presentar les activitats executades durant l’any 2011 entre les quals es troben: Actuacions de promoció de les activitats que es realitzen, peticions als Ajuntaments per la unificació de preus en activitats, serveis i recursos a la gent gran i la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran l’1 d’octubre. Des del Consell Consultiu també s’ha treballat per la mediació de conflictes en alguns casals de la comarca, la realització d’un grup d’ajuda mútua per a cuidadores de persones amb dependència a Castellfollit de Riubregós i s’han iniciat contactes per realitzar taules rodones entorn les persones que viuen el canvi de la vida laboral a la jubilació. A més, també s’ha participat en l’elaboració del document “Equipaments Socioculturals per a gent gran. Les condicions de funcionament dels casals” dirigit per Diputació de Barcelona, participació en el Consell de la Gent Gran de Barcelona, entre altres.

El segon bloc va ser l’exposició de les actuacions proposades per l’any 2012, que seguint la línia d’actuació del 2011 es planteja continuar unificant esforços i treballar pel benestar de la gent gran de la Comarca de l’Anoia amb aportacions de les diferents entitats, casals, associacions i persones particulars que pertanyen a la Junta Permanent del Consell Consultiu de la Gent Gran. Algunes de les actuacions que es plantegen son: Promoure el Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia, promoure el projecte “Voluntariat Sènior a l’Anoia” i potenciar activitats per a la gent gran.

Emmarcats en l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, es donarà especial rellevància al projecte “Voluntariat Sènior a l’Anoia” on es crearà un espai de referència on la demanda de voluntaris per part de les entitats i associacions i l’oferta de voluntaris/àries sènior es puguin trobar i cobrir. Això es materialitzarà a través d’una “Fira de projectes”.

A l’acte, a més, hi van ser presents el Sr. Agustí Vilà i Segura, director de l’Oficina de la Gent Gran Activa i secretari del Consell de la Gent Gran de Catalunya, i al Sr. Joaquim Font i Martorell, tècnic de l’OGGA. Aquests van explicar els objectius marcats per la Comissió Europea donat l’Any Europeu: participació activa de la gent gran i promoció de les relacions intergeneracionals, millorar el benestar i salut de la gent gran a partir de l’envelliment actiu, promoure la formació continuada de la gent gran. Tot seguit van transmetre l’èxit i la bona tasca duta pel CCGGA i va animar a totes les persones grans a seguir endavant amb la participació al CCGGA.

Last modified: 5 de febrer de 2018