Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

8 empreses familiars agroalimentàries participen en el programa de relleu generacional del Consell Comarcal

23 de febrer de 2016

El projecte té l’objectiu d’aconseguir que les empreses no desapareguin per manca de successors.
Un total de vuit empreses familiars del sector agroalimentari de la comarca van participar el passat dimarts 16 a la jornada “I després de mi, què? El relleu a les empreses familiars”. Es tractava de la primera acció d’un programa d’activitats que el Consell Comarcal de l’Anoia ha engegat per evitar la desaparició de petites empreses agroalimentàries per manca de relleu generacional.

El perfil dels empresaris participants va ser molt variat, amb situacions diferents però amb una amenaça en comú. Alguns no tenen la possibilitat d’aconseguir relleu generacional directe dins de la família però sí amb familiar més llunyans, altres podrien aconseguir el relleu amb treballadors, altres podrien tenir relleu però per viabilitat econòmica no poden actualment conviure les dues generacions a l’empresa i fer un traspàs ordenat i altres no veuen una altra sortida que el tancament. Cada cas requereix un assessorament i acompanyament personalitzat, un servei del qual poden disposar si s’adhereixen al programa. De moment, quatre empreses ja ho van fer.

La voluntat del Consell Comarcal és impedir el tancament d’aquestes petites empreses i amb aquest objectiu s’intentarà aconseguir el relleu generacional com a primera opció. En els casos que no sigui possible, es cercaran persones interessades en el traspàs per tal que no es perdi ni el coneixement, ni l’ofici, ni el producte. En el cas que cap de les dues opcions sigui possible s’acompanyarà a l’empresari a l’hora de fer el tancament perquè sigui de la manera més ordenada.

Aquest conjunt d’accions formen part d’una prova pilot impulsada pel Consell Comarcal de l’Anoia en el marc del projecte “l’Anoia del Camp a la Taula” dins la “Xarxa de Productes de la Terra” de la Diputació de Barcelona, un distintiu que reconeix a totes aquelles persones i empreses que amb el seu treball diari mantenen vives les tradicions de la nostra terra i fan una aposta pels productes de proximitat.

Last modified: 5 de febrer de 2018